Overslaan en naar de inhoud gaan

Da Vinci: 'Verbaasd en verbijsterd' na verlies tweede ster

Geplaatst opmaandag 11 december 2017 - 14:39

Eigenaar Petro Kools van restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg het bericht over het kwijtraken van de tweede ster niet maandagmorgen, maar afgelopen zaterdag al via de telefoon.

"Verbaasd en verbijsterd waren we over het nieuws", laat de eigenaar weten.

Niet naar Amsterdam
Het teleurstellende nieuws is de reden dat Kools en chef Margo Reuten maandag niet zijn afgereisd naar het Michelin-gala in Amsterdam. "We wilden aanvankelijk eerst gewoon in de auto stappen, maar deze dag moet een feestje zijn voor de winnaars", zegt Kools.

Lees ook: Restaurant Da Vinci verliest tweede Michelinster

Goede champagne
Bij de pakken neerzitten doen ze niet. "Da Vinci staat al 25 jaar voor kwaliteit. We zitten iedere avond vol en gasten reageren nog altijd even positief. Daar doe je het toch voor. We respecteren de beslissing van Michelin. Hun waardering heeft ons veel gebracht. We blijven echter gewoon doen waar we goed in zijn."

De eigenaren zijn dinsdag met een klein groepje personeel bij elkaar gekomen. Kools: "We zitten hier met een goed glas champagne en gaan gewoon weer aan de slag."

Sterrenregen
Maandag werden de Michelin-sterren voor komend jaar uitgereikt. In Limburg was er buiten het verlies van Da Vinci geen verandering. Limburg telt nu tien restaurants met één ster en één restaurant met twee sterren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen