Overslaan en naar de inhoud gaan

Da Vinci: 'Verbaasd en verbijsterd' na verlies tweede ster

Geplaatst opmaandag 11 december 2017 - 14:39

Eigenaar Petro Kools van restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg het bericht over het kwijtraken van de tweede ster niet maandagmorgen, maar afgelopen zaterdag al via de telefoon.

"Verbaasd en verbijsterd waren we over het nieuws", laat de eigenaar weten.

Niet naar Amsterdam
Het teleurstellende nieuws is de reden dat Kools en chef Margo Reuten maandag niet zijn afgereisd naar het Michelin-gala in Amsterdam. "We wilden aanvankelijk eerst gewoon in de auto stappen, maar deze dag moet een feestje zijn voor de winnaars", zegt Kools.

Lees ook: Restaurant Da Vinci verliest tweede Michelinster

Goede champagne
Bij de pakken neerzitten doen ze niet. "Da Vinci staat al 25 jaar voor kwaliteit. We zitten iedere avond vol en gasten reageren nog altijd even positief. Daar doe je het toch voor. We respecteren de beslissing van Michelin. Hun waardering heeft ons veel gebracht. We blijven echter gewoon doen waar we goed in zijn."

De eigenaren zijn dinsdag met een klein groepje personeel bij elkaar gekomen. Kools: "We zitten hier met een goed glas champagne en gaan gewoon weer aan de slag."

Sterrenregen
Maandag werden de Michelin-sterren voor komend jaar uitgereikt. In Limburg was er buiten het verlies van Da Vinci geen verandering. Limburg telt nu tien restaurants met één ster en één restaurant met twee sterren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen