Overslaan en naar de inhoud gaan

Da Vinci: 'Verbaasd en verbijsterd' na verlies tweede ster

Geplaatst opmaandag 11 december 2017 - 14:39

Eigenaar Petro Kools van restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg het bericht over het kwijtraken van de tweede ster niet maandagmorgen, maar afgelopen zaterdag al via de telefoon.

"Verbaasd en verbijsterd waren we over het nieuws", laat de eigenaar weten.

Niet naar Amsterdam
Het teleurstellende nieuws is de reden dat Kools en chef Margo Reuten maandag niet zijn afgereisd naar het Michelin-gala in Amsterdam. "We wilden aanvankelijk eerst gewoon in de auto stappen, maar deze dag moet een feestje zijn voor de winnaars", zegt Kools.

Lees ook: Restaurant Da Vinci verliest tweede Michelinster

Goede champagne
Bij de pakken neerzitten doen ze niet. "Da Vinci staat al 25 jaar voor kwaliteit. We zitten iedere avond vol en gasten reageren nog altijd even positief. Daar doe je het toch voor. We respecteren de beslissing van Michelin. Hun waardering heeft ons veel gebracht. We blijven echter gewoon doen waar we goed in zijn."

De eigenaren zijn dinsdag met een klein groepje personeel bij elkaar gekomen. Kools: "We zitten hier met een goed glas champagne en gaan gewoon weer aan de slag."

Sterrenregen
Maandag werden de Michelin-sterren voor komend jaar uitgereikt. In Limburg was er buiten het verlies van Da Vinci geen verandering. Limburg telt nu tien restaurants met één ster en één restaurant met twee sterren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen