Overslaan en naar de inhoud gaan

D66'er Raemakers jongste Kamerlid: 'Droom die uitkomt'

Geplaatst opdonderdag 16 maart 2017 - 17:27

Het nieuwbakken jongste Kamerlid van Nederland, Rens Raemakers uit Neer, geniet donderdag met volle teugen van zijn eerste dag in Den Haag.

De 25-jarige D66'er stond op de zeventiende plek van de kieslijst. Zijn partij haalde woensdag negentien zetels, wat betekent dat hij zich binnenkort officieel Tweede Kamerlid mag noemen.

Raar gevoel
"Ik val met mijn neus in de boter", vertelt de politicus enthousiast. "Het is een droom die uitkomt. Ik heb vandaag wel even een paar keer met mijn ogen moeten knipperen, zo van: is dit allemaal echt?"
Raemakers schoof donderdagochtend om 11:00 uur in Den Haag aan voor de eerste fractievergadering met zijn nieuwe collega's. "Het voelde net als een film, een heel raar gevoel", blikt hij terug.

Popken en Hiddema
​Raemakers is overigens niet het enige nieuwe Limburgse Kamerlid. Ook Gabriëlle Popken (PVV) uit Geleen en de Maastrichtse strafpleiter Theo Hiddema nemen straks zitting in het parlement.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

D66-Kamerlid Raemakers vertrekt uit gemeenteraad Leudal
Familie apetrots op jongste kamerlid Rens Raemakers (D66)
Limburgse plannen in de ijskast na mislukken formatie
Rens Raemakers zet vraagtekens bij verdeling geld jeugdzorg
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen