Overslaan en naar de inhoud gaan

D66 wil papierverspilling voorkomen met ja/ja-sticker

Geplaatst opwoensdag 2 oktober 2019 - 12:18

De lokale D66-fractie in Maastricht wil dat Maastricht de ja/ja-brievenbussticker gaat invoeren.

Dat laat de partij weten in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Verspilling
Met een ja/ja-sticker wordt het postsysteem omgekeerd. Waar mensen nu met een sticker moeten aangeven dat ze reclamefolders en huis-aan-huis-bladen niet willen ontvangen, mogen bezorgers in Amsterdam alleen folders in de bus gooien als er een ja/ja-sticker op de bus plakt. Het idee erachter is dat papierverspilling wordt tegengegaan.

Onderzoeken
Vorige week besloot het gerechtshof in Amsterdam dat de gemeente Amsterdam de ja/ja-sticker mag behouden. Nu de rechter het idee van Amsterdam heeft goedgekeurd, moet Maastricht volgen, vindt D66. De partij wil van het gemeentebestuur weten of het bereid is te onderzoeken of de ja/ja-sticker ingevoerd kan worden.

Utrecht en Den Haag volgen op 1 januari 2020 het voorbeeld van de landelijke hoofdstad en voeren de sticker in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen