Overslaan en naar de inhoud gaan

D66 wil opheldering over forse vertraging ecoduct Heijen

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2016 - 14:19

D66 in het Limburgs Parlement wil opheldering over de forse vertraging van de aanleg van een ecoduct over de A77 bij Heijen.

In een samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie en de gemeente Gennep is afgesproken dat er alles aan zou worden gedaan om in het eerste kwartaal van 2014 te beginnen met de aanleg.

Spade
"Maar bijna twee jaar later stellen wij vast dat er nog geen spade de grond is ingegaan", stelt D66-statenlid Wilma van Dommelen in schriftelijke vragen. Daarom wil zij weten wat er aan de hand is, wanneer eindelijk wordt begonnen met de werkzaamheden en wanneer het ecoduct klaar is.

Nederland met Duitsland
Ook vraagt zij of inmiddels alle benodigde grond is aangekocht die nodig is voor de aanleg. Het ecoduct over de A77 bij Heijen moet de natuurgebieden Maasduinen, Niersdal en Zeldersche Driessen verbinden met het Reichswald aan Duitse kant.

Een ecoduct is een viaduct om dieren een weg over te laten steken.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veel onduidelijkheden over ecoduct A77 bij Heijen
Snelwegen slibben dicht door ongeval en autobrand
Ongeluk op A77 bij Heijen (31 jul 2020)
Ongeluk op A77 bij Heijen: weg dicht
Drie Duitsers met dik pak geld van de snelweg gehaald
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen