Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

D66 wil een provinciaal woonbedrijf

Geplaatst opvrijdag 30 november 2018 - 22:02

D66 Limburg wil dat er een provinciaal woonbedrijf komt. Dat moet met name een einde maken aan het tekort van zo'n duizend huurwoningen in het zogeheten middensegment.

Die huurwoningen hebben een huur van 700 tot 1100 euro per maand.

Leningen
Het woonbedrijf moet leningen verstrekken aan beleggers en projectontwikkelaars om die huizen te bouwen. Het voorstel staat in een voorlopig verkiezingsprogramma van D66, Kies de Toekomst, voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart.

Krimp in Limburg
Volgens D66-gedeputeerde en lijsttrekker Hans Teunissen laten grote beleggers uit het westen van het land Limburg nu links liggen omdat ze bang zijn voor de gevolgen van de krimp. "Daar zijn wij niet bang voor. Daarom willen we via leningen dat patroon doorbreken. Via de huur kunnen beleggers en ontwikkelaars die leningen dan terugbetalen", aldus Teunissen.

School in beweging
Een tweede speerpunt in het verkiezingsprogramma noemt hij het stimuleren van gymnastiek en beweging op basisscholen. Daarvoor wil de partij sportverenigingen of studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding inschakelen.

Groen
D66 wil ook dat er meer gebieden komen waar windmolens mogen worden gebouwd om de overgang naar duurzame energie te stimuleren. Nu is dat in een aantal gebieden niet mogelijk, vooral in Zuid-Limburg. Teunissen denkt vooral aan plekken langs de grens waar aan Duitse en Belgische kant al windmolens staan, zoals in Vetschau bij Bocholtz.

MBO'ers, fietspaden en herindeling
In het verkiezingsprogramma staat verder onder meer dat het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) nauwer bij de ontwikkeling van de vier campussen moet worden betrokken, dat er meer en bredere fietspaden moeten komen en dat herindeling in het uiterste geval geen taboe is.

Jongeren
D66 is ook voor een kindergouverneur of kindercollege dat jongeren meer zou moeten betrekken bij het provinciaal beleid. Verder moet er een provinciale onderscheiding voor jongeren komen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Vier zetels
D66 heeft momenteel vier zetels in het Limburgs Parlement. Teunissen rekent op basis van de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen van maart op hetzelfde aantal volgend jaar.

Op 15 december wordt het verkiezingsprogramma op een vergadering van D66-Limburg definitief vastgesteld

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen