Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

D66 wil buurtaalonderwijs hoog op Haagse agenda

Geplaatst opzondag 17 december 2017 - 22:23

D66 in het Limburgs Parlement vindt dat het provinciebestuur in actie moet komen om buurtaalonderwijs hoog op de agenda in Den Haag te krijgen.

Dat moet samen gebeuren met Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen.

Weinig belangstelling
In schriftelijke vragen stelt D66-fractievoorzitter Leon Vaessen dat in het landelijk regeerakkoord weinig terug te vinden is van het grote belang van buurtaalonderwijs op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.

Vaste keuze
Lessen in het Duits of Frans vergroten de kans op werk in de Euregio, aldus Vaessen. Daarom wil hij dat die talen een vaste keuzemogelijkheid worden in het MBO en het VMBO.

Meertalig
De D66-fractievoorzitter wijst er ook op dat de nieuwe coalitie van christen-democraten en liberalen in Noordrijn-Westfalen meertaligheid wil bevorderen. Daarom vraagt Vaessen welke initiatieven het provinciebestuur inmiddels heeft ondernomen met de Duitse deelstaat om buurtaalonderwijs te stimuleren.

Uitwisselingen
Verder wil hij dat wat wordt gedaan met het feit dat op veel scholen in Duitse grensgemeenten Nederlands wordt gegeven. Vaessen denkt daarbij aan uitwisseling van docenten van die scholen met buurtaalscholen in Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen