Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

D66 wil buurtaalonderwijs hoog op Haagse agenda

Geplaatst opzondag 17 december 2017 - 22:23

D66 in het Limburgs Parlement vindt dat het provinciebestuur in actie moet komen om buurtaalonderwijs hoog op de agenda in Den Haag te krijgen.

Dat moet samen gebeuren met Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen.

Weinig belangstelling
In schriftelijke vragen stelt D66-fractievoorzitter Leon Vaessen dat in het landelijk regeerakkoord weinig terug te vinden is van het grote belang van buurtaalonderwijs op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.

Vaste keuze
Lessen in het Duits of Frans vergroten de kans op werk in de Euregio, aldus Vaessen. Daarom wil hij dat die talen een vaste keuzemogelijkheid worden in het MBO en het VMBO.

Meertalig
De D66-fractievoorzitter wijst er ook op dat de nieuwe coalitie van christen-democraten en liberalen in Noordrijn-Westfalen meertaligheid wil bevorderen. Daarom vraagt Vaessen welke initiatieven het provinciebestuur inmiddels heeft ondernomen met de Duitse deelstaat om buurtaalonderwijs te stimuleren.

Uitwisselingen
Verder wil hij dat wat wordt gedaan met het feit dat op veel scholen in Duitse grensgemeenten Nederlands wordt gegeven. Vaessen denkt daarbij aan uitwisseling van docenten van die scholen met buurtaalscholen in Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen