Overslaan en naar de inhoud gaan

D66 verjongt kandidatenlijst voor provinciale verkiezingen

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 13:49

D66 heeft vier jongeren in de top tien staan van de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar. De hoogst genoteerde is Marlou Jenneskens (26) uit Meerlo op de derde plaats

Zij is momenteel persoonlijk medewerker van D66-gedeputeerde en lijsttrekker Hans Teunissen.

Nienke Vennik (29) uit Beek staat op de zevende plaats, Marc Vervuurt (24) uit Venlo staat achtste en Tim Paulissen (25) uit Landgraaf staat op plek tien. Alle drie zijn ook actief in de lokale politiek in hun woonplaats.

E-mail
Huidig fractievoorzitter Leon Vaessen uit Sittard neemt de tweede plaats in op de kandidatenlijst, statenlid Hans van Wageningen uit Maastricht staat vierde. De overige namen in de top tien zijn Lizbeth Steinbach uit Weert (vijfde), oud-wethouder en huidig raadslid van Sittard-Geleen Bert Kamphuis (zesde) en Charlotte van Dijk uit Roermond (negende). Van Dijk is actief voor het Limburgse expertisecentrum voor vrouwenvraagstukken FAM!. Steinbach is commissielid in de gemeenteraad van Weert. De lijst is via een e-mail-stemming onder de Limburgse D66-leden tot stand gekomen.

Mix
In juli werd gedeputeerde Hans Teunissen al gekozen tot lijsttrekker. Hij noemt de top 10 een mix van ‘lokale kracht, talent, ervaring en vernieuwing’. ‘Een top 10 uit alle regio’s, van jong talent tot ervaren statenleden, met verschillende achtergronden. Een team waarmee ik vol enthousiasme de verkiezingen in ga’, aldus Teunissen.

Afscheid
Van de vier huidige
statenleden van D66 hebben Wilma van Dommelen uit Horn en Jan van de Ven uit Venray zich niet meer herkiesbaar gesteld. Van de Ven kreeg landelijke bekendheid actiegroep van basisschoolleraren PO in Actie.

Twee lijsten
D66 doet overigens voor het eerst met twee lijsten mee aan de Provinciale Statenverkiezingen, eentje voor de kieskring Zuid-Limburg en eentje voor Noord-en Midden-Limburg
‘Dat heeft te maken met het enorme aantal aanmeldingen’, zo zegt voorzitter Martin van Montfort van de verkiezingscommissie van D66-Limburg. ‘Vier jaar geleden waren dat er nog 40, nu 70. Met de twee lijsten kunnen we alle kandidaten een plek geven. De leden hebben daar bij de e-mail verkiezing ook bijna unaniem mee ingestemd’. De top 10 is in beide kieskringen wel dezelfde.

Kersvers
Op 17 november worden de kandidatenlijst en de hoofdpunten van het verkiezingsprogramma officieel vastgesteld tijdens een ledenvergadering van D66-Limburg in Oirsbeek.
Daarbij is ook Rob Jetten aanwezig, de kersverse fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer en opvolger van Alexander Pechtold.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen