Overslaan en naar de inhoud gaan

D66: 'Stimuleer alternatieve woonvormen ouderen'

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 13:09

D66 in het Limburgs Parlement wil dat de provincie kleinschalige alternatieve woonvormen voor ouderen gaat ondersteunen en stimuleren.

Dat kan met geld, kennis of expertise, zo stelt Statenlid Marlou Jenneskens in schriftelijke vragen aan het provinciebestuur.

Stimuleringsregeling
Zij wijst ook naar een nieuwe stimuleringsregeling van het Rijk en een overeenkomst daarover met een aantal banken. Daarbij stelt het Rijk zich garant voor financiering. Volgens haar kan de provincie een helpende hand bieden bij het gebruikmaken van die regeling.

Lees ook: Particuliere woonvormen met steun makkelijker te realiseren

Geslaagde initiatieven
D66-Statenlid Jenneskens stelt dat er in Limburg al een aantal geslaagde initiatieven zijn waarbij wonen en zorg voor ouderen worden gecombineerd, zoals Leafhoes in America en Zorghuus in Ysselsteyn.

Woonhofje
Ook is er een aantal in wording, zoals Knarrenhof in Gennep. Daarbij gaat het om een woonhofje met maximaal 20 woningen. Maar specifiek probleem is dat eerder is besloten dat op die plek een hondenspeelplaats zou komen. Er moet dus mogelijk naar een andere plek worden gezocht. Volgens Jenneskens kan de provincie in dit soort situaties een bemiddelende rol spelen richting gemeenten. Ook kan zij kijken of er geschikte bouwgrond beschikbaar is.

Het Statenlid vraagt het provinciebestuur ook om samen met regio's te inventariseren welke gebieden kansrijk zijn voor kleinschalige alternatieve woonvormen voor ouderen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen