Overslaan en naar de inhoud gaan

D66: 'Stimuleer alternatieve woonvormen ouderen'

Geplaatst opdonderdag 4 april 2019 - 13:09

D66 in het Limburgs Parlement wil dat de provincie kleinschalige alternatieve woonvormen voor ouderen gaat ondersteunen en stimuleren.

Dat kan met geld, kennis of expertise, zo stelt Statenlid Marlou Jenneskens in schriftelijke vragen aan het provinciebestuur.

Stimuleringsregeling
Zij wijst ook naar een nieuwe stimuleringsregeling van het Rijk en een overeenkomst daarover met een aantal banken. Daarbij stelt het Rijk zich garant voor financiering. Volgens haar kan de provincie een helpende hand bieden bij het gebruikmaken van die regeling.

Lees ook: Particuliere woonvormen met steun makkelijker te realiseren

Geslaagde initiatieven
D66-Statenlid Jenneskens stelt dat er in Limburg al een aantal geslaagde initiatieven zijn waarbij wonen en zorg voor ouderen worden gecombineerd, zoals Leafhoes in America en Zorghuus in Ysselsteyn.

Woonhofje
Ook is er een aantal in wording, zoals Knarrenhof in Gennep. Daarbij gaat het om een woonhofje met maximaal 20 woningen. Maar specifiek probleem is dat eerder is besloten dat op die plek een hondenspeelplaats zou komen. Er moet dus mogelijk naar een andere plek worden gezocht. Volgens Jenneskens kan de provincie in dit soort situaties een bemiddelende rol spelen richting gemeenten. Ook kan zij kijken of er geschikte bouwgrond beschikbaar is.

Het Statenlid vraagt het provinciebestuur ook om samen met regio's te inventariseren welke gebieden kansrijk zijn voor kleinschalige alternatieve woonvormen voor ouderen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen