Overslaan en naar de inhoud gaan

D66-Statenlid: 'Wilders hoopt op aanslag'

Geplaatst opwoensdag 1 maart 2017 - 22:54

D66-Statenlid Hans van Wageningen heeft in een opiniestuk op zeer opmerkelijke wijze gereageerd op een tweet van Christian Petermann.

De D66'er vindt dat gemeenteraadslid Petermann en zijn collega-politicus Geert Wilders door het delen van nepfoto's 'verder afglijden richting een burgeroorlog'.

Hitler
Sterker nog, in het
opiniestuk stelt Van Wageningen dat beiden een strategie volgen die 'eerder door Hitler is gevolgd en nog niet zo lang geleden door de Servische leider Milosevic' is gebruikt.

Getrukeerde foto
Petermann stuurde dinsdagavond via Twitter een getrukeerde foto van D66-lijsttrekker Alexander Pechtold temidden van een Hamas-demonstratie. Hij heeft die inmiddels verwijderd. Eerder verspreidde Wilders een nepfoto van Pechtold die zogenaamd demonstreerde met radicale moslims.

1945
Van Wageningen vraagt zich af wat beide politici bezielt. "Denken ze soms dat Nederland er beter van wordt als het in twee kampen wordt opgedeeld. Het volk aan de ene kant en de islamieten met hun vrienden aan de andere kant. Wij tegen zij", aldus Van Wageningen. Volgens hem kan die strategie voordelig uitpakken voor Wilders maar voor Nederland zal het 'net zo slecht aflopen als voor Duitsland in 1945 en Joegoslavië in 1991'.

Aanslag
De D66'er gaat nog verder in zijn betoog. Hij stelt zelfs dat Wilders hoopt dat Nederland getroffen wordt door een aanslag. "Hij hoopt op een aanslag vlak vóór de verkiezingen en dat hij op het Haagse pluche zit als de rook weer is opgetrokken."

Het hele opiniestuk van Van Wageningen is hier te lezen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wilders haalt uit naar Limburgs Statenlid: 'Zieke geest'
Alexander Pechtold
Pechtold: uitspraak D66'er over Wilders 'heel onverstandig'
PVV'er Housmans vindt opiniestuk D66'er 'verachtelijk'
Leon Vaessen lijsttrekker D66 Statenverkiezingen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten