Overslaan en naar de inhoud gaan

D66-Statenlid: 'Wilders hoopt op aanslag'

Geplaatst opwoensdag 1 maart 2017 - 22:54

D66-Statenlid Hans van Wageningen heeft in een opiniestuk op zeer opmerkelijke wijze gereageerd op een tweet van Christian Petermann.

De D66'er vindt dat gemeenteraadslid Petermann en zijn collega-politicus Geert Wilders door het delen van nepfoto's 'verder afglijden richting een burgeroorlog'.

Hitler
Sterker nog, in het
opiniestuk stelt Van Wageningen dat beiden een strategie volgen die 'eerder door Hitler is gevolgd en nog niet zo lang geleden door de Servische leider Milosevic' is gebruikt.

Getrukeerde foto
Petermann stuurde dinsdagavond via Twitter een getrukeerde foto van D66-lijsttrekker Alexander Pechtold temidden van een Hamas-demonstratie. Hij heeft die inmiddels verwijderd. Eerder verspreidde Wilders een nepfoto van Pechtold die zogenaamd demonstreerde met radicale moslims.

1945
Van Wageningen vraagt zich af wat beide politici bezielt. "Denken ze soms dat Nederland er beter van wordt als het in twee kampen wordt opgedeeld. Het volk aan de ene kant en de islamieten met hun vrienden aan de andere kant. Wij tegen zij", aldus Van Wageningen. Volgens hem kan die strategie voordelig uitpakken voor Wilders maar voor Nederland zal het 'net zo slecht aflopen als voor Duitsland in 1945 en Joegoslavië in 1991'.

Aanslag
De D66'er gaat nog verder in zijn betoog. Hij stelt zelfs dat Wilders hoopt dat Nederland getroffen wordt door een aanslag. "Hij hoopt op een aanslag vlak vóór de verkiezingen en dat hij op het Haagse pluche zit als de rook weer is opgetrokken."

Het hele opiniestuk van Van Wageningen is hier te lezen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wilders haalt uit naar Limburgs Statenlid: 'Zieke geest'
Alexander Pechtold
Pechtold: uitspraak D66'er over Wilders 'heel onverstandig'
PVV'er Housmans vindt opiniestuk D66'er 'verachtelijk'
Leon Vaessen lijsttrekker D66 Statenverkiezingen
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen