Overslaan en naar de inhoud gaan

'D66 moet bij verkiezingen overal meedoen met eigen lijst'

Geplaatst opdonderdag 18 juni 2015 - 16:56

D66 moet bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in alle 33 Limburgse gemeenten meedoen met een eigen lijst.

Dat is het doel van Guido Mertens, de kersverse voorzitter van D66-Limburg.

Weggekaapt
Volgens hem worden politieke talenten met sympathie voor D66 soms weggekaapt door lokale partijen of door het CDA, om de simpele reden dat er geen D66 is in de betreffende gemeenten.
Mertens wil dat veranderen door 'de komende jaren een sterkere basis onder de partij te leggen in de hele provincie'.

D66-fractie
Momenteel tellen 15 gemeenteraden in Limburg een zelfstandige D66-fractie. In vijf gemeenten levert de partij een wethouder, in Heerlen is er een gezamenlijke wethouder namens VVD en D66.
De partij maakt daarnaast in een aantal gemeenten deel uit van een progressieve lijst met andere partijen.

Vernieuwing
De nieuwe voorzitter omschrijft D66 als 'de partij van de vernieuwing en de verjonging met veel talent in huis'. Hij noemt daarbij Venray als voorbeeld waar de 25-jarige Martijn van der Putten de opvolger is van Hans Teunissen. Die is de eerste D66-gedeputeerde geworden in het bestuur van de provincie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Guido Mertens nieuwe voorzitter D66 Limburg
ANP-370907275
Martin van Montfort voorzitter D66-Limburg
Afnemende steun voor cultuurhuis Venray
Venray krijgt jonge wethouder
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen