Overslaan en naar de inhoud gaan

D66: Lobby om achterstanden in onderwijs aan te pakken

Geplaatst opdinsdag 26 april 2016 - 15:42

D66 in het Limburgs Parlement wil dat het provinciebestuur samen met de Zuid-Limburgse gemeenten een lobby begint om bij het Rijk extra geld binnen te halen om achterstanden in het onderwijs aan te pakken.

In schriftelijke vragen stelt statenlid Jan van de Ven dat als Zuid-Limburg als één stadsregio wordt bekeken, er praktisch evenveel leerlingen een laag onderwijsniveau hebben als in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. En die krijgen wel extra geld.

Verdeeldheid
"Door bestuurlijke verdeeldheid in Zuid-Limburg is het nog niet gelukt ook geld naar Zuid-Limburg te halen. Daarom moet de provincie het voortouw nemen", zo vindt het D66-statenlid. Hij verwijst ook naar een recent rapport van de onderwijsinspectie. Daaruit blijkt dat er een groeiende kloof is tussen kinderen van laagopgeleide en hoger opgeleide ouders.

Vervolgopleiding
Die laatste krijgen meer kansen en sneller advies voor een vervolgopleiding op een hoger niveau.
Volgens Van de Ven lijkt een situatie te ontstaan binnen het onderwijs waarin dubbeltjes voor altijd dubbeltjes blijven en nooit meer kwartjes kunnen worden. "Terwijl het onderwijs juist de ultieme duikplank zou moeten zijn om alles uit een persoon te kunnen halen", zo vindt hij.

De D66'er denkt dat het daarom van belang is dat leerkrachten de mogelijkheid krijgen zich verder te ontwikkelen via opleidingen en cursussen. Hij wil dat ook het provinciebestuur dat stimuleert.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

D66-fractieleider tweede op voorlopige lijst
'Onderwijslab moet onderwijs toekomstbestendig maken'
Traag internet
D66 wil snel en betaalbaar internet voor alle scholen
Provincie wil wederzijdse erkenning diploma's met Duitsland
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen