Overslaan en naar de inhoud gaan

D66 levert jongste fractievoorzitter voor Limburgs Parlement

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 16:47

D66 krijgt de jongste fractievoorzitter in het Limburgs Parlement. Met onmiddellijke ingang volgt Marlou Jenneskens (28) namelijk Leon Vaessen op als fractievoorzitter.

Vaessen doet een stapje terug omdat hij meer uren gaat werken bij zijn werkgever, de gemeente Beekdaelen.

Voorkeursstemmen
Jenneskens stond bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019 op de derde plaats van de kandidatenlijst van D66. Haar partij zakte toen van vier naar drie zetels. Jenneskens werd met voorkeursstemmen gekozen.

De jeugdige fractievoorzitter is afkomstig uit Meerlo maar woont sinds een tijdje in Maastricht. In de D66-fractie was zij al vice-fractievoorzitter.

'Jonger geluid'
"Het Limburg van morgen vraagt om politiek die niet van gisteren is. We moeten nu keuzes maken die nodig zijn voor de toekomst", aldus Jenneskens.

"Daarom vind ik het belangrijk ook een jonger geluid te laten horen in het Limburgs Parlement en ben ik vastbesloten om verder te werken aan een groene en gezonde toekomst voor de allermooiste provincie van Nederland. Met het fijne team dat onze fractie is", zo zegt de nieuwe D66-fractievoorzitter.

Balans
Leon Vaessen stelt dat ruimer dienstverband bij de gemeente Beekdaelen niet goed meer te combineren is met de functie van fractievoorzitter. "Beekdaelen spreekt met de uitbreiding vertrouwen in mij uit. Ik wil dat waarmaken en moet daarom balans aanbrengen in alle werkzaamheden die mijn baan en Statenwerk met zich meebrengen", verklaart Vaessen zijn stap. "Ik weet zeker dat Marlou het goed gaat doen."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen