Overslaan en naar de inhoud gaan

D66 levert jongste fractievoorzitter voor Limburgs Parlement

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 16:47

D66 krijgt de jongste fractievoorzitter in het Limburgs Parlement. Met onmiddellijke ingang volgt Marlou Jenneskens (28) namelijk Leon Vaessen op als fractievoorzitter.

Vaessen doet een stapje terug omdat hij meer uren gaat werken bij zijn werkgever, de gemeente Beekdaelen.

Voorkeursstemmen
Jenneskens stond bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019 op de derde plaats van de kandidatenlijst van D66. Haar partij zakte toen van vier naar drie zetels. Jenneskens werd met voorkeursstemmen gekozen.

De jeugdige fractievoorzitter is afkomstig uit Meerlo maar woont sinds een tijdje in Maastricht. In de D66-fractie was zij al vice-fractievoorzitter.

'Jonger geluid'
"Het Limburg van morgen vraagt om politiek die niet van gisteren is. We moeten nu keuzes maken die nodig zijn voor de toekomst", aldus Jenneskens.

"Daarom vind ik het belangrijk ook een jonger geluid te laten horen in het Limburgs Parlement en ben ik vastbesloten om verder te werken aan een groene en gezonde toekomst voor de allermooiste provincie van Nederland. Met het fijne team dat onze fractie is", zo zegt de nieuwe D66-fractievoorzitter.

Balans
Leon Vaessen stelt dat ruimer dienstverband bij de gemeente Beekdaelen niet goed meer te combineren is met de functie van fractievoorzitter. "Beekdaelen spreekt met de uitbreiding vertrouwen in mij uit. Ik wil dat waarmaken en moet daarom balans aanbrengen in alle werkzaamheden die mijn baan en Statenwerk met zich meebrengen", verklaart Vaessen zijn stap. "Ik weet zeker dat Marlou het goed gaat doen."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen