Overslaan en naar de inhoud gaan

D66 levert jongste fractievoorzitter voor Limburgs Parlement

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 16:47

D66 krijgt de jongste fractievoorzitter in het Limburgs Parlement. Met onmiddellijke ingang volgt Marlou Jenneskens (28) namelijk Leon Vaessen op als fractievoorzitter.

Vaessen doet een stapje terug omdat hij meer uren gaat werken bij zijn werkgever, de gemeente Beekdaelen.

Voorkeursstemmen
Jenneskens stond bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019 op de derde plaats van de kandidatenlijst van D66. Haar partij zakte toen van vier naar drie zetels. Jenneskens werd met voorkeursstemmen gekozen.

De jeugdige fractievoorzitter is afkomstig uit Meerlo maar woont sinds een tijdje in Maastricht. In de D66-fractie was zij al vice-fractievoorzitter.

'Jonger geluid'
"Het Limburg van morgen vraagt om politiek die niet van gisteren is. We moeten nu keuzes maken die nodig zijn voor de toekomst", aldus Jenneskens.

"Daarom vind ik het belangrijk ook een jonger geluid te laten horen in het Limburgs Parlement en ben ik vastbesloten om verder te werken aan een groene en gezonde toekomst voor de allermooiste provincie van Nederland. Met het fijne team dat onze fractie is", zo zegt de nieuwe D66-fractievoorzitter.

Balans
Leon Vaessen stelt dat ruimer dienstverband bij de gemeente Beekdaelen niet goed meer te combineren is met de functie van fractievoorzitter. "Beekdaelen spreekt met de uitbreiding vertrouwen in mij uit. Ik wil dat waarmaken en moet daarom balans aanbrengen in alle werkzaamheden die mijn baan en Statenwerk met zich meebrengen", verklaart Vaessen zijn stap. "Ik weet zeker dat Marlou het goed gaat doen."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen