Overslaan en naar de inhoud gaan

D66-Kamerlid Raemakers opnieuw met ziekteverlof

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 11:01

D66'er Rens Raemakers uit Neer treedt tijdelijk terug uit de Tweede Kamer om gezondheidsredenen.

Hij zat in 2020 eerder al een tijd ziek thuis, wegens een burn-out. "Het valt me zwaar opnieuw voor een periode van ziekteverlof te moeten kiezen. Maar gezien het dringend advies van de artsen heb ik geen andere optie", zegt het Kamerlid in een verklaring.

Lees ook: Kamerlid Rens Raemakers uit de running door burn-out

Focussen op herstel
"Gezondheid moet je altijd op nummer één zetten. Ik ga me richten op een duurzaam en volledig herstel", aldus Raemakers. Op de plek van Raemakers komt tijdelijk Fonda Sahla, momenteel gemeenteraadslid in Den Haag.

Jongste lid
Raemakers kwam in 2017 de Kamer in en was toen het jongste parlementslid. Hij voert namens D66 het woord over onder meer de jeugdzorg. In de aanloop naar de verkiezingen van maart 2021 deed hij een succesvol beroep op D66-leden om hem hoger op de lijst te zetten. Daarna voerde hij ook een campagne voor voorkeursstemmen, om zo zeker te zijn van een Kamerzetel.

Lees ook: Familie apetrots op jongste kamerlid Rens Raemakers (D66)

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen