Overslaan en naar de inhoud gaan

D66-fractieleider tweede op voorlopige lijst

Geplaatst opdinsdag 2 december 2014 - 11:42

Hans van Wageningen uit Maastricht staat tweede op de voorlopige kandidatenlijst van D66 voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Hij is nu fractievoorzitter van de tweemansfractie van D66 in het Limburgs Parlement.

Leon Vaessen bovenaan
Van Wageningen verloor eerder de strijd om het lijsttrekkerschap van Leon Vaessen uit Sittard-Geleen.
Derde op de advieslijst is Wilma van Dommelen uit Horn. Zij was tot maart dit jaar gemeenteraadslid in de Brabantse gemeente Heeze-Leende.

Vier, vijf, zes en zeven
Vierde is Jan van de Ven uit Venray, vijfde Stefan Suurland uit Maastricht. Hij is fractiemedewerker van de statenfractie. Op de zesde plaats staat Veertje Compen uit Molenhoek. Zij woont daar sinds kort. Daarvoor was zij actief voor de lokale partij Democraten Roerdalen. Eveline Engels uit Kerkrade is zevende. Zij had zich eerder ook kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap.

Kandidatenlijst D66
De leden van D66-Limburg kunnen tot 19 december hun stem uitbrengen. Twee dagen later wordt de uitslag bekend gemaakt en dus de definitieve kandidatenlijst bekend.
D66 rekent op winst bij de statenverkiezingen omdat de partij het goed doet in de landelijke peilingen.

Zittend statenlid Marieke Zijp uit Roermond heeft zich niet herkiesbaar gesteld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Ook politiek leider D66 deelt interne kritiek niet
Coalitie haalt schouders op na kritiek D66'er
Leon Vaessen lijsttrekker D66 Statenverkiezingen
Van Wageningen (D66) keert terug in Limburgs Parlement
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen