Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

D66 en PvdA niet blij met brief over klimaatbeleid

Geplaatst opzondag 20 januari 2019 - 11:54

De coalitiepartijen D66 en PvdA hebben kritiek op de brief van het provinciebestuur over het klimaatbeleid.

In de brief van het provinciebestuur staat dat de provincie alleen kan instemmen met een definitief klimaatakkoord als dat haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar is.

Wel enthousiast
Ook moet het aansluiten bij de grensligging van Limburg en moet het geen afbreuk doen aan de werkgelegenheid en de concurrentiepositie van onze provincie. Het tempo moet realistisch zijn en iedereen moet kunnen meedoen. 'Thuis, op het werk én in de auto', zo staat in de brief.

Rust
PvdA-Statenlid Tirza Houben zegt niet erg gecharmeerd te zijn van wat de brief lijkt uit te stralen. "De nadruk ligt op het creëren van rust in plaats van op knallen voor het klimaat", aldus Houben.

Lees ook: Provincie stelt strenge eisen aan klimaatakkoord

Knelpunten
D66-Statenlid Hans van Wageningen vindt de brief neigen naar stemmingmakerij. "Als D66 de pen in handen had gehad, dan was de toonzetting heel anders geweest. Er ligt teveel de nadruk op allerlei voorbehouden in plaats van op het oplossen van knelpunten", zo stelt Van Wageningen. Tegelijk is het volgens hem wel zo dat er feitelijk niet echt iets in de brief staat dat niet klopt. "De zorgen die worden geuit zijn ook de onze. Maar schrijf het anders op", aldus het D66-Statenlid.

Wel enthousiast
In tegenstelling tot D66 en PvdA zijn de coalitiepartijen CDA en VVD wel enthousiast over de brief.

Gedoseerd
In een statencommissie waarin de brief aan de orde kwam, pleitte VVD-Statenlid Jack van Oppen voor de 'nodige portie realisme'. "Ik heb het gevoel dat we tegenwoordig in een kramp schieten als het over het klimaat gaat. Daarom moeten we gedoseerd te werk gaan, met een gelijk speelveld voor onze bedrijven."

Allerlei maatregelen
CDA-fractievoorzitter Mariska Werrij sprak over een haalbare en betaalbare strategie. 'We moeten niet halsoverkop allerlei maatregelen nemen waarvan we niet weten of ze effect hebben. Want in de toekomst kunnen we waarschijnlijk aan de slag met technieken die veel zinvoller zijn', zo stelde Werrij.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen