Overslaan en naar de inhoud gaan

D66 en PvdA niet blij met brief over klimaatbeleid

Geplaatst opzondag 20 januari 2019 - 11:54

De coalitiepartijen D66 en PvdA hebben kritiek op de brief van het provinciebestuur over het klimaatbeleid.

In de brief van het provinciebestuur staat dat de provincie alleen kan instemmen met een definitief klimaatakkoord als dat haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar is.

Wel enthousiast
Ook moet het aansluiten bij de grensligging van Limburg en moet het geen afbreuk doen aan de werkgelegenheid en de concurrentiepositie van onze provincie. Het tempo moet realistisch zijn en iedereen moet kunnen meedoen. 'Thuis, op het werk én in de auto', zo staat in de brief.

Rust
PvdA-Statenlid Tirza Houben zegt niet erg gecharmeerd te zijn van wat de brief lijkt uit te stralen. "De nadruk ligt op het creëren van rust in plaats van op knallen voor het klimaat", aldus Houben.

Lees ook: Provincie stelt strenge eisen aan klimaatakkoord

Knelpunten
D66-Statenlid Hans van Wageningen vindt de brief neigen naar stemmingmakerij. "Als D66 de pen in handen had gehad, dan was de toonzetting heel anders geweest. Er ligt teveel de nadruk op allerlei voorbehouden in plaats van op het oplossen van knelpunten", zo stelt Van Wageningen. Tegelijk is het volgens hem wel zo dat er feitelijk niet echt iets in de brief staat dat niet klopt. "De zorgen die worden geuit zijn ook de onze. Maar schrijf het anders op", aldus het D66-Statenlid.

Wel enthousiast
In tegenstelling tot D66 en PvdA zijn de coalitiepartijen CDA en VVD wel enthousiast over de brief.

Gedoseerd
In een statencommissie waarin de brief aan de orde kwam, pleitte VVD-Statenlid Jack van Oppen voor de 'nodige portie realisme'. "Ik heb het gevoel dat we tegenwoordig in een kramp schieten als het over het klimaat gaat. Daarom moeten we gedoseerd te werk gaan, met een gelijk speelveld voor onze bedrijven."

Allerlei maatregelen
CDA-fractievoorzitter Mariska Werrij sprak over een haalbare en betaalbare strategie. 'We moeten niet halsoverkop allerlei maatregelen nemen waarvan we niet weten of ze effect hebben. Want in de toekomst kunnen we waarschijnlijk aan de slag met technieken die veel zinvoller zijn', zo stelde Werrij.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen