Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

D66 en PvdA niet blij met brief over klimaatbeleid

Geplaatst opzondag 20 januari 2019 - 11:54

De coalitiepartijen D66 en PvdA hebben kritiek op de brief van het provinciebestuur over het klimaatbeleid.

In de brief van het provinciebestuur staat dat de provincie alleen kan instemmen met een definitief klimaatakkoord als dat haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar is.

Wel enthousiast
Ook moet het aansluiten bij de grensligging van Limburg en moet het geen afbreuk doen aan de werkgelegenheid en de concurrentiepositie van onze provincie. Het tempo moet realistisch zijn en iedereen moet kunnen meedoen. 'Thuis, op het werk én in de auto', zo staat in de brief.

Rust
PvdA-Statenlid Tirza Houben zegt niet erg gecharmeerd te zijn van wat de brief lijkt uit te stralen. "De nadruk ligt op het creëren van rust in plaats van op knallen voor het klimaat", aldus Houben.

Lees ook: Provincie stelt strenge eisen aan klimaatakkoord

Knelpunten
D66-Statenlid Hans van Wageningen vindt de brief neigen naar stemmingmakerij. "Als D66 de pen in handen had gehad, dan was de toonzetting heel anders geweest. Er ligt teveel de nadruk op allerlei voorbehouden in plaats van op het oplossen van knelpunten", zo stelt Van Wageningen. Tegelijk is het volgens hem wel zo dat er feitelijk niet echt iets in de brief staat dat niet klopt. "De zorgen die worden geuit zijn ook de onze. Maar schrijf het anders op", aldus het D66-Statenlid.

Wel enthousiast
In tegenstelling tot D66 en PvdA zijn de coalitiepartijen CDA en VVD wel enthousiast over de brief.

Gedoseerd
In een statencommissie waarin de brief aan de orde kwam, pleitte VVD-Statenlid Jack van Oppen voor de 'nodige portie realisme'. "Ik heb het gevoel dat we tegenwoordig in een kramp schieten als het over het klimaat gaat. Daarom moeten we gedoseerd te werk gaan, met een gelijk speelveld voor onze bedrijven."

Allerlei maatregelen
CDA-fractievoorzitter Mariska Werrij sprak over een haalbare en betaalbare strategie. 'We moeten niet halsoverkop allerlei maatregelen nemen waarvan we niet weten of ze effect hebben. Want in de toekomst kunnen we waarschijnlijk aan de slag met technieken die veel zinvoller zijn', zo stelde Werrij.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen