Overslaan en naar de inhoud gaan

D66 doet in recordaantal gemeenten mee aan verkiezingen

Geplaatst opdinsdag 23 januari 2018 - 21:33

D66 doet in een recordaantal gemeenten in Limburg mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

In 22 van de 30 gemeenten waar verkiezingen plaatsvinden, doet de partij zelfstandig mee of als onderdeel van een progressieve lijst. Dat zijn er drie meer dan in 2014.

Debuut
In Landgraaf en Nederweert komt de partij voor het eerst met een eigen lijst uit. In Beesel en Gulpen-Wittem gebeurt dat voor het eerst onder de vlag van een gezamenlijke linkse lijst.

Onvrede
In vergelijking met 2014 doet D66 niet meer mee in Stein. Daar heeft zittend raadslid Frans van der
Avert Progressief Stein opgericht. Dat gebeurde uit onvrede met het besluit van D66 Westelijke Mijnstreek om niet mee te doen aan de verkiezingen in maart.

Langere lijsten
Volgens fractievoorzitter Leon Vaessen van D66 in het Limburgs Parlement ligt de ledengroei aan de basis van het feit dat in meer gemeenten wordt meegedaan.
Ook zijn daardoor de kandidatenlijsten langer.

Groei
D66-Limburg heeft momenteel 841 leden. Dat zijn er 17 procent meer dan in 2016.
Landelijk was de groei gemiddeld 10 procent. "De sterke ledengroei laat zien dat we in de lift zitten. Daarom kijken we met veel vertrouwen uit naar de gemeenteraadsverkiezingen en gaan we uit van een goed resultaat in alle gemeenten waar we mee doen", aldus Vaessen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV