Overslaan en naar de inhoud gaan

D66 doet in recordaantal gemeenten mee aan verkiezingen

Geplaatst opdinsdag 23 januari 2018 - 21:33

D66 doet in een recordaantal gemeenten in Limburg mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

In 22 van de 30 gemeenten waar verkiezingen plaatsvinden, doet de partij zelfstandig mee of als onderdeel van een progressieve lijst. Dat zijn er drie meer dan in 2014.

Debuut
In Landgraaf en Nederweert komt de partij voor het eerst met een eigen lijst uit. In Beesel en Gulpen-Wittem gebeurt dat voor het eerst onder de vlag van een gezamenlijke linkse lijst.

Onvrede
In vergelijking met 2014 doet D66 niet meer mee in Stein. Daar heeft zittend raadslid Frans van der
Avert Progressief Stein opgericht. Dat gebeurde uit onvrede met het besluit van D66 Westelijke Mijnstreek om niet mee te doen aan de verkiezingen in maart.

Langere lijsten
Volgens fractievoorzitter Leon Vaessen van D66 in het Limburgs Parlement ligt de ledengroei aan de basis van het feit dat in meer gemeenten wordt meegedaan.
Ook zijn daardoor de kandidatenlijsten langer.

Groei
D66-Limburg heeft momenteel 841 leden. Dat zijn er 17 procent meer dan in 2016.
Landelijk was de groei gemiddeld 10 procent. "De sterke ledengroei laat zien dat we in de lift zitten. Daarom kijken we met veel vertrouwen uit naar de gemeenteraadsverkiezingen en gaan we uit van een goed resultaat in alle gemeenten waar we mee doen", aldus Vaessen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen