Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

D66 doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen in Stein

Geplaatst opzaterdag 16 september 2017 - 19:20

D66 doet volgend jaar maart niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Stein.

Dat is besloten tijdens een ledenvergadering van de afdeling Westelijke Mijnstreek van de partij.

Te weinig kandidaten
De reden is dat er maar drie personen beschikbaar waren voor een plaats op de kandidatenlijst. Terwijl vier het minimum is.

Opmerkelijk
Dat D66 in Stein niet meedoet is opmerkelijk omdat de partij momenteel één zetel heeft in de gemeenteraad. Die wordt bezet door Frans van der Avert. Maar hij wilde niet opnieuw lijsttrekker worden zoals in 2014.

Sterke positie
Ook is het niet meedoen opvallend omdat D66 van oudsher een relatief sterke positie heeft in Stein, vaak in de gemeenteraad zat en soms ook een wethouder leverde.

Politiek secretaris Leon Vaessen van het afdelingsbestuur zegt het besluit om af te haken in Stein te betreuren.

Onvoldoende aanwas
Maar er was niet genoeg nieuwe aanwas of het werk stond een kandidatuur of een eventueel raadslidmaatschap in de weg, aldus
Vaessen. "Wel is men vastbesloten te bouwen aan D66 in Stein zodat er in de toekomst een voldoende sterke lijst kan worden gevormd", zo stelt Vaessen.

In 2014 had D66 in Stein nog een kandidatenlijst met tien namen.

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen