Overslaan en naar de inhoud gaan

D-day 200 leerlingen VMBO Maastricht: geslaagd of gezakt?

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 10:42

Een spannende dag voor zo'n 200 leerlingen van VMBO Maastricht. Zij krijgen vrijdagmiddag te horen of ze alsnog hun diploma kunnen ophalen.

"De leerlingen weten vrijdag of ze alsnog zijn geslaagd of gezakt zijn. En als ze gezakt zijn, weten ze ook meteen of er nog een kans op slagen is", vertelt Jan Rijkers, interim-bestuurder van VMBO Maastricht bij de L1 Ochtendshow.

Afgekeurde examens
De leerlingen moesten vorige week examens opnieuw maken, omdat de schoolexamens in juni werden afgekeurd door de Onderwijsinspectie. Die keurde vlak voor de diploma-uitreiking alle examens af, omdat de school grote fouten had gemaakt in de schoolexamens. In totaal gaven 229 leerlingen zich op voor de herexamens vorige week, maar ongeveer 200 kwamen daadwerkelijk opdagen.

Lees ook: Laatste kans: Zomerschool VMBO Maastricht van start

Herfstvakantie
Vrijdagochtend buigt een examencommissie zich over de uitslagen van de leerlingen. "Vanaf 14:00 uur gaan we de leerlingen bellen. We gaan de leerlingen die gezakt zijn, meteen vertellen wat ze nog kunnen doen om te slagen", vertelt Rijkers. "Ook hebben een aantal leerlingen ervoor gekozen om hun toetsen gespreid opnieuw te maken. Zij hebben hun resultaten van de gemaakte toetsen al binnen, maar maken ook nog toetsen tijdens de herfstvakantie."

Examenfeest
Rijkers laat weten dat de leerlingen ook een gepast examenfeest krijgen. "Er komt een feestelijke afronding, want voor de geslaagden is er zeker een reden voor een feestje. We hebben de examenperiode niet zo plezierig gemaakt, dus daarom overleggen we samen met de leerlingen hoe we het feest kunnen aanpakken."

Lees hier alles over het examendebacle op het VMBO Maastricht

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen