Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

CZ beschuldigt zorgbureau Reset Zorg van fraude

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 6:05

Op kosten van de zorgverzekeraar relaxen bij Thermae 2000? Of een seizoenskaartje van MVV aanschaffen, in plaats van het inkopen van zorg?

Paasbrunches en kerstdiners: allemaal betaald met je persoonsgebonden budget.

Zorgbudget
Verzekeraar CZ stelt dat het Maastrichtse zorgbureau Reset Zorg het niet zo nauw nam met de persoonsgebonden budgetten van zijn klanten. Volgens de regels mogen die zorgbudgetten niet worden besteed aan dit soort zaken, Reset vond van wel. Toen CZ erachter kwam, eiste de verzekeraar het geld terug. Niet bij Reset, maar bij de zorgbehoeftige Maastrichtenaren.

Gefraudeerd
Ook kwam CZ erachter dat het zorgbureau had gefraudeerd. Er was door Reset minder zorg geleverd aan de klanten dan werd gedeclareerd. Sommige klanten betaalden veel hogere uurprijzen voor dezelfde zorg. Fraude dus, ter waarde van in totaal een kwart miljoen euro.

Beschuldiging
Inmiddels is Reset niet meer actief en hebben Jasmijn Zorg en Anda Zorg het werk van Reset overgenomen. Die bedrijven zijn van dezelfde eigenaren als Reset en hanteren dezelfde methodes, zeggen de gedupeerden. Reset zegt dat er geen sprake is van fraude en heeft aangekondigd CZ aansprakelijk te stellen voor eventuele schade als gevolg van de beschuldigingen.

Rechtbank
Ongeveer twintig mensen hebben aangifte gedaan tegen Reset Zorg wegens fraude. CZ heeft die klachten gebundeld en stapt namens deze mensen naar de rechtbank. In Helmond loopt een soortgelijke procedure tegen een ander zorgbureau. De verzekeraar wil zo de misstanden met zorgbudgetten aanpakken.

Het OM bekijkt of er ook een strafrechtelijke procedure kan worden gestart.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht betaalt ook in 2016 pgb voor 1200 inwoners
Justitie wil 15,8 miljoen van 'frauderende' apotheker
Proces over 'extreme' verlaging pgb-tarief Midden-Limburg
Celstraffen geëist vanwege fraude met PGB-gelden
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen