Overslaan en naar de inhoud gaan

CZ beschuldigt zorgbureau Reset Zorg van fraude

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 6:05

Op kosten van de zorgverzekeraar relaxen bij Thermae 2000? Of een seizoenskaartje van MVV aanschaffen, in plaats van het inkopen van zorg?

Paasbrunches en kerstdiners: allemaal betaald met je persoonsgebonden budget.

Zorgbudget
Verzekeraar CZ stelt dat het Maastrichtse zorgbureau Reset Zorg het niet zo nauw nam met de persoonsgebonden budgetten van zijn klanten. Volgens de regels mogen die zorgbudgetten niet worden besteed aan dit soort zaken, Reset vond van wel. Toen CZ erachter kwam, eiste de verzekeraar het geld terug. Niet bij Reset, maar bij de zorgbehoeftige Maastrichtenaren.

Gefraudeerd
Ook kwam CZ erachter dat het zorgbureau had gefraudeerd. Er was door Reset minder zorg geleverd aan de klanten dan werd gedeclareerd. Sommige klanten betaalden veel hogere uurprijzen voor dezelfde zorg. Fraude dus, ter waarde van in totaal een kwart miljoen euro.

Beschuldiging
Inmiddels is Reset niet meer actief en hebben Jasmijn Zorg en Anda Zorg het werk van Reset overgenomen. Die bedrijven zijn van dezelfde eigenaren als Reset en hanteren dezelfde methodes, zeggen de gedupeerden. Reset zegt dat er geen sprake is van fraude en heeft aangekondigd CZ aansprakelijk te stellen voor eventuele schade als gevolg van de beschuldigingen.

Rechtbank
Ongeveer twintig mensen hebben aangifte gedaan tegen Reset Zorg wegens fraude. CZ heeft die klachten gebundeld en stapt namens deze mensen naar de rechtbank. In Helmond loopt een soortgelijke procedure tegen een ander zorgbureau. De verzekeraar wil zo de misstanden met zorgbudgetten aanpakken.

Het OM bekijkt of er ook een strafrechtelijke procedure kan worden gestart.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht betaalt ook in 2016 pgb voor 1200 inwoners
Justitie wil 15,8 miljoen van 'frauderende' apotheker
Proces over 'extreme' verlaging pgb-tarief Midden-Limburg
Celstraffen geƫist vanwege fraude met PGB-gelden
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen