universiteit symposium (5 feb 2020)

Universiteit Maastricht betaalde hackers 197.000 euro

Universiteit Maastricht heeft 197.000 euro betaald om van het cyberhack af te komen.

Universiteit Maastricht University
UM wapent zich met nieuwe software tegen cyberhacks

De Universiteit Maastricht (UM) heeft nieuwe software in gebruik genomen om cyberhacks in de toekomst te voorkomen.

Universiteit Maastricht University
Debat Tweede Kamer over cyberaanval op UM

De Tweede Kamer houdt op korte termijn een debat over de recente cyberaanval op de Universiteit Maastricht. Dat gebeurt op initiatief van Tweede Kamerlid Dennis Wiersma (VVD).

Universiteit Maastricht
UM gaat boekje open doen over cyberaanval

De Universiteit Maastricht gaat op 6 februari een boekje open doen over de cyberhack waar ze met de kerst slachtoffer van werd.

Universiteit Maastricht University
NCTV: 'Cyberhack UM moet wake-up call zijn'

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Pieter-Jaap Aalbersberg hoopt dat het cyberhack op de Universiteit Maastricht een signaal is voor universiteiten en instellingen om de cyberveiligheid eens onder de loep te nemen.

Universiteit Maastricht University
UM hervat onderwijs zonder e-mail en met beperkt netwerk

De Universiteit Maastricht (UM) zal het maandag bij de hervatting van het regulier onderwijs zonder enkele belangrijke systemen moeten stellen.

Universiteit Maastricht University vlaggen
Bibliotheek UM operationeel, zondag duidelijkheid personeel

Het personeel van de Universiteit Maastricht (UM) weet op zijn vroegst zondagavond pas of zij maandag gebruik kan maken van persoonlijke bestanden en e-mail.

Universiteit Maastricht University
Groot cyberhack bij UM: 'Criminele aanval niet uitgesloten'

De Universiteit Maastricht is slachtoffer van een grote cyberaanval. Verschillende websites en ook het mailsysteem werken niet meer.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten