Cybercrime, cyber security, hacken

Tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van cybercrime

Er zijn maar weinig mensen die zich zorgen maken over cybercrime. Toch kan iedereen eenvoudig slachtoffer worden van phishing of whatsapp-fraude.

stock mobiele telefoon mobiel bankieren
Man gearresteerd voor oplichten Limburgse vrouw via sms

Een 26-jarige man uit Den Haag is donderdag door medewerkers van het cybercrimeteam Limburg opgepakt voor het oplichten van een vrouw uit Echt via sms.

stock gijzelsoftware cybercrime
Forse toename van cybercriminaliteit in Limburg

In Limburg hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 138 cybercrime-misdrijven plaatsgevonden. Dat is een verdriedubbeling van cybercrimezaken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

mkb cybercrime criminaliteit (2 mrt 2020)
'Dagelijks Limburgse bedrijven getroffen door cybercrime'

Niet alleen grote instellingen zoals de universiteit in Maastricht of onderwijsstichting LVO zijn de dupe van cybercriminelen die de systemen kapen. Ook kleine bedrijven en zzp'ers zijn dagelijks het slachtoffer.

stock cybercrimeteam onderzoek online computer
Onderzoek naar mogelijk hack scholenkoepel loopt nog

Het cybercrimeteam van de politie Limburg is bezig met een onderzoek naar het computervirus dat 23 scholen van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) voor de carnavalsvakantie trof.

ANP-356300581
Miljoenenoplichting rond TEFAF-schilderij

Een kunstaankoop die in 2018 begon op de kunstbeurs TEFAF in Maastricht heeft uiteindelijk geleid tot de oplichting van het Rijksmuseum Twenthe voor een bedrag van bijna 3 miljoen euro.

hacken hacker hackers cybercrime cyber crime attack stock
'Impact offline halen Citrix blijkt maandagochtend'

Nu veel instellingen en organisaties, waaronder een aantal Limburgse gemeenten, sinds afgelopen week de toegang tot hun Citrix-netwerk hebben afgesloten vanwege een beveiligingslek, is het de vraag of en hoe ambtenaren maandag aan de slag kunnen.

hacken hacker hackers cybercrime cyber crime attack stock
Limburgse gemeenten schakelen Citrix-systemen uit

Diverse Limburgse gemeenten die Citrix-software gebruiken, hebben dat systeem vrijdag afgesloten vanwege veiligheidsrisico's. Het gaat onder andere om de gemeenten Beek, Meerssen en Peel en Maas.

Universiteit Maastricht University vlaggen
'Universiteit kan schadeclaims verwachten na cyberaanval'

Als blijkt dat de cyberaanval op de Universiteit Maastricht kon gebeuren doordat de beveiliging niet op orde was, dan kan de universiteit een boete en schadeclaims verwachten.

stock Universiteit Maastricht
Cyberaanval Universiteit Maastricht kan nog weken duren

De cyberaanval bij Universiteit Maastricht kan nog enige tijd voor veel overlast zorgen. "Als de universiteit het bedrag dat de hackers vragen niet betaalt, kan het nog een aantal weken duren voordat de cyberaanval beëindigd wordt."

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten