mkb cybercrime criminaliteit (2 mrt 2020)

'Dagelijks Limburgse bedrijven getroffen door cybercrime'

Niet alleen grote instellingen zoals de universiteit in Maastricht of onderwijsstichting LVO zijn de dupe van cybercriminelen die de systemen kapen. Ook kleine bedrijven en zzp'ers zijn dagelijks het slachtoffer.

stock cybercrimeteam onderzoek online computer
Onderzoek naar mogelijk hack scholenkoepel loopt nog

Het cybercrimeteam van de politie Limburg is bezig met een onderzoek naar het computervirus dat 23 scholen van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) voor de carnavalsvakantie trof.

ANP-356300581
Miljoenenoplichting rond TEFAF-schilderij

Een kunstaankoop die in 2018 begon op de kunstbeurs TEFAF in Maastricht heeft uiteindelijk geleid tot de oplichting van het Rijksmuseum Twenthe voor een bedrag van bijna 3 miljoen euro.

hacken hacker hackers cybercrime cyber crime attack stock
'Impact offline halen Citrix blijkt maandagochtend'

Nu veel instellingen en organisaties, waaronder een aantal Limburgse gemeenten, sinds afgelopen week de toegang tot hun Citrix-netwerk hebben afgesloten vanwege een beveiligingslek, is het de vraag of en hoe ambtenaren maandag aan de slag kunnen.

hacken hacker hackers cybercrime cyber crime attack stock
Limburgse gemeenten schakelen Citrix-systemen uit

Diverse Limburgse gemeenten die Citrix-software gebruiken, hebben dat systeem vrijdag afgesloten vanwege veiligheidsrisico's. Het gaat onder andere om de gemeenten Beek, Meerssen en Peel en Maas.

Universiteit Maastricht University vlaggen
'Universiteit kan schadeclaims verwachten na cyberaanval'

Als blijkt dat de cyberaanval op de Universiteit Maastricht kon gebeuren doordat de beveiliging niet op orde was, dan kan de universiteit een boete en schadeclaims verwachten.

stock Universiteit Maastricht
Cyberaanval Universiteit Maastricht kan nog weken duren

De cyberaanval bij Universiteit Maastricht kan nog enige tijd voor veel overlast zorgen. "Als de universiteit het bedrag dat de hackers vragen niet betaalt, kan het nog een aantal weken duren voordat de cyberaanval beëindigd wordt."

Cybercrime, cyber security, hacken
Computernetwerk universiteit gegijzeld door virus

De cyberaanval op de Universiteit Maastricht is een gijzeling, waarbij de daders gebruik maken van zogeheten ransomware.

Cybercrime, cyber security, hacken
Tientallen mensen opgelicht: Venlonaar aangehouden

Een 27-jarige man uit Venlo is donderdagochtend aangehouden omdat hij verdacht wordt van hacking.

hacker-2300772_1920
Cybercrime treft kwart Limburgse ondernemers

Meer dan een kwart van de Limburgse bedrijven had vorig jaar te maken met cybercriminaliteit. Vooral phishing treft veel ondernemers.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV