Overslaan en naar de inhoud gaan

Cuypershuis opgenomen in Iconic Houses Network

Geplaatst opdonderdag 5 augustus 2021 - 10:53

Het Cuypershuis in Roermond is opgenomen in het Iconic Houses Network. Op het voormalig woonhuis van architect Pierre Cuypers wordt daarvoor volgende maand een plaquette aan de gevel onthuld.

Het Cuypershuis is het eerste Iconic House in Limburg, meldt de gemeente Roermond.

Iconic Houses Network
Het Iconic Houses Network bestaat uit woningen die betekenisvol zijn binnen de moderne architectuur en als huismuseum toegankelijk zijn voor het publiek. "Hoewel het huis uit 1853 stamt, hebben we gemeend het toch toe te laten in het netwerk van 20e-eeuwse huizen, omdat Pierre Cuypers tot zijn dood in het huis en atelier gewoond en gewerkt heeft", vertelt Natascha Drabbe, initiator en directeur van het netwerk op het online platform van architecten in Nederland. "De presentatie in het museum maakt dat fantastisch voelbaar."

Inmiddels omvat het netwerk zo'n 150 woningen wereldwijd. Nederland telt 23 Iconic Houses.

Lees ook: Roem Pierre Cuypers reikt ook 100 jaar na zijn dood nog ver

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen