Overslaan en naar de inhoud gaan

Curvers zwaait af in Maastricht: 'Speciaal is het wel'

Geplaatst opdinsdag 6 augustus 2019 - 23:07

Komende vrijdag staat Roy Curvers aan de start van de RSM Wealerronde in Maastricht. Het wordt het laatste criterium voor de bijna 40-jarige prof op Limburgse bodem en waarschijnlijk het laatste van zijn loopbaan als beroepswielrenner.

"Een klein beetje speciaal is het wel", vertelt de wegkapitein van Team Sunweb tegen L1.

Content
De renner uit Roggel maakte 12 jaar als fullprof deel uit van het wielerpeloton en kijkt met een tevreden gevoel terug op deze periode. "Als je kenners vraagt of ik het maximale uit mijn carrière gehaald heb dan zal niemand zeggen dat het niet zo is. Ik ben content dat ik zo lang beroepsrenner heb kunnen zijn en zoveel mooie dingen mee heb mogen maken."

Begeleiding
Ook al stapt de Sunweb-captain na dit jaar niet meer op de fiets om aan wedstrijden deel te nemen, Roy blijft actief in de wielrennerij en wordt volgend jaar actief in de begeleiding en de staf van de ploeg. Wat de bijna oud-prof precies gaat doen bij Team Sunweb is nog niet helemaal duidelijk, maar hij zal zeker niet fulltime als ploegleider aan de slag gaan bij de wielerploeg, omdat hij dan teveel van huis zou zijn. Hij wil meer tijd aan zijn vrouw en kinderen besteden.

Leuk
Over enkele dagen neemt Curvers in Maastricht afscheid van het Limburgse publiek. Vorig jaar won hij de wedstrijd in de Maastrichtse binnenstad en het is de vraag of hij vrijdag ook weer als eerste over de streep komt. "Dat ik vorig jaar won, was heel mooi, maar ik ben tevreden met de carrière die ik gehad heb. Die staat of valt niet met een overwinning in Maastricht. Het neemt niet weg dat het leuk zou zijn", zegt hij tot besluit.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen