Overslaan en naar de inhoud gaan

Curvers zwaait af in Maastricht: 'Speciaal is het wel'

Geplaatst opdinsdag 6 augustus 2019 - 23:07

Komende vrijdag staat Roy Curvers aan de start van de RSM Wealerronde in Maastricht. Het wordt het laatste criterium voor de bijna 40-jarige prof op Limburgse bodem en waarschijnlijk het laatste van zijn loopbaan als beroepswielrenner.

"Een klein beetje speciaal is het wel", vertelt de wegkapitein van Team Sunweb tegen L1.

Content
De renner uit Roggel maakte 12 jaar als fullprof deel uit van het wielerpeloton en kijkt met een tevreden gevoel terug op deze periode. "Als je kenners vraagt of ik het maximale uit mijn carrière gehaald heb dan zal niemand zeggen dat het niet zo is. Ik ben content dat ik zo lang beroepsrenner heb kunnen zijn en zoveel mooie dingen mee heb mogen maken."

Begeleiding
Ook al stapt de Sunweb-captain na dit jaar niet meer op de fiets om aan wedstrijden deel te nemen, Roy blijft actief in de wielrennerij en wordt volgend jaar actief in de begeleiding en de staf van de ploeg. Wat de bijna oud-prof precies gaat doen bij Team Sunweb is nog niet helemaal duidelijk, maar hij zal zeker niet fulltime als ploegleider aan de slag gaan bij de wielerploeg, omdat hij dan teveel van huis zou zijn. Hij wil meer tijd aan zijn vrouw en kinderen besteden.

Leuk
Over enkele dagen neemt Curvers in Maastricht afscheid van het Limburgse publiek. Vorig jaar won hij de wedstrijd in de Maastrichtse binnenstad en het is de vraag of hij vrijdag ook weer als eerste over de streep komt. "Dat ik vorig jaar won, was heel mooi, maar ik ben tevreden met de carrière die ik gehad heb. Die staat of valt niet met een overwinning in Maastricht. Het neemt niet weg dat het leuk zou zijn", zegt hij tot besluit.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen