Overslaan en naar de inhoud gaan

Curvers na wielercarrière aan de slag als coach bij Sunweb

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 15:37

Roy Curvers uit Roggel begint zondag in Frankrijk aan zijn laatste wedstrijd als profrenner. Na Parijs-Tours houdt hij het voor gezien. De 39-jarige routinier van Team Sunweb gaat daarna bij zijn vertrouwde ploeg verder als coach.

Curvers rijdt sinds 2008 voor zijn huidige werkgever, in een ondersteunende functie voor de sprinters en kopmannen. Hij nam onder meer zes keer deel aan de Tour de France.

Speciale herinneringen
"Ik betreur het uiteraard dat mijn carrière ten einde loopt, maar ik ben verheugd dat ik met Team Sunweb in de wielerwereld kan blijven", laat Curvers weten. "We hebben samen veel leuke en speciale herinneringen opgebouwd. Ik ben altijd bij het team gebleven, omdat we voortdurend nieuwe uitdagingen wisten te vinden. Ik kijk er echt naar uit om als coach onze jonge jongens vooruit te helpen in hun carrière."

Lees ook: Roy Curvers zet in Tours punt achter profcarrière

Gerespecteerd
Ploegbaas Iwan Spekenbrink roemde Curvers in vele opzichten. "Hij is uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde mannen in het peloton en is van grote waarde voor ons team. We zijn heel blij dat we de samenwerking kunnen voortzetten en dat hij lid blijft van onze familie."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen