Overslaan en naar de inhoud gaan

Curvers: 'Dumoulin moet bliksemafleider zijn'

Geplaatst opwoensdag 9 september 2020 - 20:41

Roy Curvers vindt dat Tom Dumoulin de rest van de Tour de France 'bliksemafleider' moet zijn. Daarnaast denkt Curvers dat Dumoulin zijn zinnen in de toekomst ook nog gaat zetten op de klassiekers, zoals Parijs-Roubaix.

Curvers deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, dat kwam vanuit Kerkrade.

Bliksemafleider
Curvers, die tegenwoordig ploegleider is van het Sunweb Development Team, heeft jarenlang met Dumoulin gereden. Hij ziet nog wel een rol weggelegd voor de Maastrichtenaar: "Bliksemafleider. Ik denk dat hij in de hele laatste week een aanvallende rol moet nemen en dan gewoon moet meeschuiven met bepaalde groepen. Daardoor kan hij de concurrenten onder druk zetten."

Curvers vindt het moeilijk om te voorspellen wat Dumoulin nog kan presteren in deze Tour: "Het bijzondere van Tom is dat hij niet te voorspellen is. Als je denkt dat hij het niet kan, lukt het een week later wel. Ik denk niet dat hij slechter gaat worden deze Tour. Het is niet gek dat hij geen stabiel niveau heeft met de blessure die hij heeft gehad."

Parijs-Roubaix
Oud-wielrenner Aart Vierhouten heeft nog met Dumoulin gewerkt. Tussen 2010 en 2013 was Vierhouten bondscoach van de beloften en junioren, onder meer op het WK in 2012 in Valkenburg. Volgens Vierhouten zit er nog veel meer in voor Dumoulin. "Ik had destijds niet verwacht dat Tom mee zou doen in de grote rondes. Ik zag hem wel als winnaar van de Ronde van Lombardije of Luik-Bastenaken-Luik. Dat moet nog komen, want hij kan dat."

Curvers denkt dat Dumoulin dat nog wel gaat doen. "Dat gaat hij nog wel een keer doen. Dat zit wel in zijn hoofd en Parijs-Roubaix gaat hij ook nog wel aan beginnen." Analist Gert Jakobs is daar enthousiast over. "Ik zou hem daar ook nog wel eens willen zien."

Massasprint
In Tour de L1mbourg ging het ook over de massasprint in de elfde etappe en de actie van Peter Sagan ten opzichte van Wout van Aert. Sagan werd teruggezet in de uitslag vanwege een beuk richting de Belg. Vierhouten vindt het terecht dat Sagan is teruggezet: "In dit geval is het duidelijk dat het net erover gaat. Aan de andere kant moet je een sprinter niet zijn vak ontnemen." Curvers vindt dat de UCI moet kijken naar de cultuur van het sprinten: "Zij laten de cultuur in stand dat sprinters ermee weg kunnen komen om van hun lijn te kunnen afwijken. Ik vind dat de UCI veel rechtlijniger moet optreden als een sprinter van zijn lijn afwijkt."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen