Overslaan en naar de inhoud gaan

Curvers besluit profcarrière in Parijs-Tours

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 19:37

Roy Curvers heeft zijn laatste wielerwedstrijd als prof gefietst. De renner uit Roggel sluit zijn actieve carrière af na twaalf jaar met een 38ste plek in de klassieker Parijs-Tours.

De voorlaatste grote wedstrijd van het seizoen werd gewonnen door de Belg Jelle Wallys. Onze landgenoot Nikki Terpstra werd, evenals vorig seizoen, tweede. De derde plek was voor zijn Belgische medevluchter Oliver Naessen.

Coach
De 39-jarige Roy Curvers blijft actief bij Sunweb en gaat aan de slag als coach. De laatste jaren was hij binnen de ploeg actief als wegkapitein. Hij was erbij toen John Degenkolb Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo won. Curvers maakte geen deel uit van het team toen provinciegenoot Tom Dumoulin de Giro d'Italie won. Persoonlijk succes was er voor Curvers in 2011 toen hij Halle-Ingooigem won.

Late prof
In 2008 begon zijn profcarrière pas op 28-jarige leeftijd, bij Skil-Shimano. Het jaar ervoor won hij de 8ste etappe van Olympia's Tour.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen