Overslaan en naar de inhoud gaan

Curvers besluit profcarrière in Parijs-Tours

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 19:37

Roy Curvers heeft zijn laatste wielerwedstrijd als prof gefietst. De renner uit Roggel sluit zijn actieve carrière af na twaalf jaar met een 38ste plek in de klassieker Parijs-Tours.

De voorlaatste grote wedstrijd van het seizoen werd gewonnen door de Belg Jelle Wallys. Onze landgenoot Nikki Terpstra werd, evenals vorig seizoen, tweede. De derde plek was voor zijn Belgische medevluchter Oliver Naessen.

Coach
De 39-jarige Roy Curvers blijft actief bij Sunweb en gaat aan de slag als coach. De laatste jaren was hij binnen de ploeg actief als wegkapitein. Hij was erbij toen John Degenkolb Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo won. Curvers maakte geen deel uit van het team toen provinciegenoot Tom Dumoulin de Giro d'Italie won. Persoonlijk succes was er voor Curvers in 2011 toen hij Halle-Ingooigem won.

Late prof
In 2008 begon zijn profcarrière pas op 28-jarige leeftijd, bij Skil-Shimano. Het jaar ervoor won hij de 8ste etappe van Olympia's Tour.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen