Overslaan en naar de inhoud gaan

Cursus 'trap in de ballen' voor vrouwen erg in trek

Geplaatst opdinsdag 12 januari 2016 - 14:40

Zelfverdediging voor vrouwen is door de massa-aanranding in Keulen op oudjaarsavond actueler dan ooit. Veel vrouwen willen leren om voor zichzelf op te komen.

Bij de krav maga-vereniging in Maastricht krijgen ze de laatste dagen veel vragen om informatie.

Aanval met mes
Krav maga is een manier van zelfverdediging. In de les worden situaties geoefend die in het echte leven kunnen voorkomen. Zo leren de cursisten wat ze moeten doen bij een aanval met een mes. Of hoe ze weg kunnen komen als ze op de grond liggen. De trainingstechnieken worden ook gebruikt door militairen en agenten.

Krabben en bijten
Regels zijn er niet. Het enige dat telt is zo snel mogelijk wegkomen. "Krabben, bijten, spugen, stampen en slaan mag allemaal, als je daardoor maar in veiligheid komt", zegt Ivo Oostwegel, instructeur krav maga. Ook een trap in de ballen is geen probleem, zo blijkt uit een van bijgaande filmpjes.

Oostwegel merkt een toename van het aantal vrouwen dat wil leren zich te beschermen na de gebeurtenissen in Keulen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Frans Timmermans op weg naar topfunctie in Brussel
Rutte bevestigt voordracht Timmermans in Europa
Heerlen is de groenste
'Benoeming stadsdichter Heerlen moet anders'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen