Overslaan en naar de inhoud gaan

Curator verbaasd over 'geheime' verkoop hotel Merici

Geplaatst opwoensdag 18 oktober 2017 - 6:41

De verkoop van het Sittardse hotel Merici wordt onderzocht door curator Rob Lemmens, nadat deze volledig gepasseerd werd in het overnameproces.

Volgens De Limburger blijkt dat uit een voorlopig faillissementsverslag.

Failliet
Uitbater Jean-Paul Hameleers moest op 6 juni van dit jaar nog een faillissement aanvragen, vanwege oplopende tekorten. Laudy Bouw & Ontwikkeling, de eigenaar van het pand, gaf daarop aan dat het ruim de tijd zou nemen voor het zoeken naar een nieuwe exploitant of een koper. Dit kon zeker zes maanden duren.

Lees ook: Toch doorstart voor sterrenhotel Merici

Sleutels
Laudy kocht op 13 juli de volledige inboedel en de merknaam van het hotel op, om een dag later de sleutels te ontvangen van curator Lemmens. Weer vier dagen later had Laudy het pand alweer verkocht; de Belgische investeerder Pantelis Group was nu plots eigenaar.

Hameleers
Tot grote verbazing van de curator bleek Pantelis Group verder te gaan onder de naam Merici én met Hameleers als exploitant. "Laudy, noch de heer Hameleers, noch Pantelis Group heeft de curator geïnformeerd over de op handen zijnde transactie, respectievelijk doorstart", schrijft Lemmens. Daarom loopt er nu een onderzoek naar de gang van zaken. Pantelis Group en Hameleers zijn al gehoord.

Daarnaast onderzoekt de curator een onverklaarbaar kasverschil van bijna vijfhonderd euro, waar Hameleers zich nog voor moet verantwoorden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen