Overslaan en naar de inhoud gaan

Cura laat beslag leggen op apparaten Reinaert Kliniek

Geplaatst opzaterdag 9 juli 2016 - 7:24

De Cura Clinic, een zelfstandig behandelcentrum voor kaakchirurgie, heeft beslag laten leggen op alle medische apparatuur van de Reinaert Kliniek in Maastricht.

Het beslag volgt op een al maanden slepend geschil. Onder meer over achterstallige betalingen. Dat bevestigt Loek Serlie, zakelijk adviseur van de Cura Clinic.

Ruziënde klinieken
Kaakchirurgen van de Cura Clinic claimen nog tonnen honoraria tegoed te hebben van hun oude werkgever, de Reinaert Kliniek. Bij de kliniek, met vestigingen in Hoensbroek, Maastricht en Venlo, werken vier chirurgen die in december vorig jaar met ruzie vertrokken bij de Reinaert Kliniek. Dat gebeurde nadat ze, volgens Serlie, al maanden niet betaald hadden gekregen. Volgens Serlie gaat het om tonnen. De beslaglegging heeft geen gevolgen voor de behandeling van patiënten in de Reinaert Kliniek. De apparatuur mag gewoon worden gebruikt.

Alles verrekend
Volgens Sjaak Haagman, sinds begin dit jaar interim-directeur bij de Reinaert Kliniek, is van achterstallige honoraria geen sprake. "We hebben alles verrekend. Het enige discussiepunt is een bonus van 2 procent; een bedrag van 35.000 euro. Dat had ik willen regelen bij een kop koffie, maar dat wil de Cura Clinic niet. Die wil ons kapotmaken, weer negatief in het nieuws brengen. Men had eigenlijk voor 500.000 euro beslag willen laten leggen. Een absurd hoog bedrag. De rechter-commissaris heeft uiteindelijk ingestemd met niet meer dan 47.000 euro."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Inspectie onderzoekt Reinaert Kliniek
Reinaert Kliniek opnieuw op vingers getikt door Inspectie
Maastricht UMC+ zorgt voor doorstart Reinaert Kliniek
Opvolger Reinaert Kliniek ontvangt eerste patiënten
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen