Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultuurdeputé Koopmans wil ruimte voor evenementen

Geplaatst opzaterdag 20 juni 2020 - 12:48

Burgemeesters moeten ruimte bieden voor culturele evenementen, nu het coronavirus ingedamd lijkt te zijn.

Die oproep deed cultuurgedeputeerde Ger Koopmans zaterdag in L1- radioprogramma Cultuurcafé.

Experimenteren
"We kunnen niet blijven wachten op de zekerheid dat een evenement nooit meer een besmettingen oplevert", riep hij op, om vooral te gaan experimenteren naar mogelijkheden. Koopmans wijst erop dat vliegtuigen wel vol passagiers kunnen vliegen, omdat de ventilatie aan boord zo goed is. "Dan moeten we dat in de cultuursector ook maar gaan doen."

Ook wijst hij naar Frankrijk, waar vanaf september evenementen tot 5000 man in de open lucht weer zijn toegestaan.

Knuffelen
De cultuursector ligt sinds het begin van de coronacrisis nagenoeg stil. Sinds drie weken zijn theaters en concertzalen wel open, maar met een maximum van 30 bezoekers en andere strenge eisen is dat totaal niet rendabel. "En ook menselijkerwijs is dat niet vol te houden. Je wil elkaar ook kunnen knuffelen."

Grenzen overschrijden
Volgens de CDA-bestuurder zijn de pilots ook nodig om te leren wat wel en niet kan. "Ik zeg niet dat er geen gevaar meer is, maar we moeten wel grenzen gaan opzoeken en eventueel overschrijden. Anders komen we nooit verder."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen