Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultuurcentrum Simpelveld gaat definitief dicht

Geplaatst opdonderdag 11 december 2014 - 6:30

Cultuurcentrum De Klimboom in Simpelveld gaat definitief dicht.

De gemeente - eigenaar van het voormalige schoolgebouw - heeft het verzoek om het theater en de ateliers voorlopig nog open te houden opnieuw afgewezen: op 31 december gaat de voordeur op slot.

Teleurstelling
De stuurgroep Behoud De Klimboom reageert teleurgesteld op de "halsstarrige houding" van de gemeente.

Volgens René Heltzel van de stuurgroep duurt het waarschijnlijk nog maanden voordat projectontwikkelaar Rialto begint met de verbouwing van het gebouw. "Het zou heel prettig zijn geweest als wij daar in de tussentijd hadden kunnen blijven", zegt hij.

Leeg
Volgens het gemeentebestuur kan dat niet. Rialto mag in principe vanaf 1 januari aan de slag in het complex. Op die datum moet het gebouw dan ook leeg zijn, aldus de gemeente.

De stuurgroep heeft goede hoop dat er straks een nieuwe plek wordt gevonden voor de huidige gebruikers van De Klimboom.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Basisscholen Swolgen en Tienray willen nieuw gebouw
Les over Zuid-Korea op scholen Horst aan de Maas
ZLSM wil erkenning als museum
Doorstart cultuurhuis Klimboom Simpelveld in gymzaal
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen