Lage Landenlijst

Slechts twee Limburgse nummers in Lage Landenlijst

Gé Reinders en Rowwen Hèze zijn dit jaar de Limburgse vertegenwoordigers in de Lage Landenlijst.

MECC vrijthof theater maastricht (21 aug 2020)
MECC verliest geen geld door opschorten M-theater

De eerste voorstellingen in het coronaproof M-theater in het MECC in Maastricht kunnen niet doorgaan.

Buut buuttereedner
Geen buuttekampioenschap dit jaar

Het Limburgs Buuttekampioenschap slaat een jaartje over. Door de strengere coronamaatregelen ziet de organisatie zich genoodzaakt een streep te zetten door het evenement.

Parkstad Limburg Theaters Heerlen grote zaal (14 apr 2020)
Gedeeltelijke lockdown: 'Drama voor cultuursector'

Alle theaters en poppodia mogen niet meer dan 30 personen ontvangen per zaal. Uitzonderingen zijn niet meer mogelijk. "Dat is een drama voor de cultuursector", zeggen directeur bedrijfsvoering Rocco Malherbe van Parkstad Limburg Theaters en algemeen directeur Jean Boelen van het Theater aan het Vrijthof.

Bonnefantenmuseum
Provincie verdeelt 1,7 miljoen extra voor cultuur

Het provinciebestuur heeft de verdeling bekendgemaakt van de bijna 1,7 miljoen euro die het zelf heeft uitgetrokken om culturele instellingen te ondersteunen om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

Parkstad Limburg Theaters Heerlen grote zaal (14 apr 2020)
Schrik bij theaters: 'Nieuwe regels moeten niet lang duren'

De Nederlandse veiligheidsregio's konden culturele instellingen van regionaal belang een vrijstelling geven om toch meer dan 30 bezoekers welkom te heten, maar die lijkt in het maatregelenpakket dat dinsdagavond wordt aangekondigd niet meer van kracht. Wat betekent dat voor de theaters?

oud fornuis, kachel, stoof, keuken, herinneringen, vroeger (stock)
Ruim de helft van geld voor mobiel Limburgs Museum binnen

Het Limburgs Museum in Venlo probeert geld bij elkaar te krijgen voor drie draagbare 'museumtafels'. Zondag was iets meer dan de helft van het benodigde bedrag opgehaald.

Antoin Scholten (9 okt 2020)
'Terugdringen bezoekersaantallen culturele instellingen'

Mogelijk slecht nieuws voor culturele instellingen zoals theaters en poppodia, die blij waren met de ontheffingen die ze hebben gekregen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de uitzonderingsbepaling dat zij meer dan dertig personen mogen ontvangen per ruimte, teruggetrokken.

ANP-423734929
Record: Chantal Janzen wint voor zesde keer Televizier-Ster

Chantal Janzen uit Tegelen mag zich weer de meest favoriete presentatrice van de Nederlandse tv noemen. Ze sleepte donderdagavond in een coronaproof Carré voor de zesde keer de Televizier-Ster voor beste tv-presentatrice binnen: een record.

Stock vastelaovend carnaval corona mondkapje
Begrip carnavalisten voor verbod: 'Sla een jaartje over'

Carnavalisten lijken begrip te hebben voor het besluit van de veiligheidsregio's om grote carnavalsevenementen komend seizoen te verbieden. Dat blijkt uit de tientallen reacties die L1 ontving.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten