OLS 2018-winnaar Sint Sebastianus uit Sevenum

Documentaire over Sevenumse OLS-winnaars

Het winnend schutterszestal van schutterij St. Sebastianus Sevenum krijgt een eigen documentaire.

Hubert Vos OLS
Oud-burgemeester Meijel gaat organisatie OLS 2020 leiden

De organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2020 in Meijel krijgt steeds meer vorm. Zo is oud-burgemeester Hubert Vos benoemd tot voorzitter van het stichtingsbestuur.

Concertzaal Weert te koop (1 okt 2019)
Kans op redding Concertzaal Weert

De dreigende sluiting van de Concertzaal in Weert is mogelijk afgewend.

Natuurhistorisch museum
Limburgse musea trekken meer bezoekers

In 2018 hebben meer mensen een museum bezocht in Limburg. Het aantal bezoekers steeg met 10 procent naar 777.000.

Theater Heerlen
Theaters gaan strijd aan met Netflix

De mensen weer het theater in krijgen in plaats van dat ze hun zoveelste serie gaan bingen; dat is het doel van een gezamenlijke website van de vijf theaters in Noord- en Midden-Limburg.

Bonbonnière Maastricht
Maastricht: Heineken gebonden aan Bonbonnière-afspraak

Heineken moet zich aan de afspraak met de gemeente Maastricht houden over de exploitatie van voormalig stadsschouwburg de Bonbonnière.

Beppie Kraft en Ria Oomen Prinsjesdag troonrede (17 sep 2019)
Bijzondere gast op Prinsjesdag: Beppie Kraft bij troonrede

Niemand minder dan 'Keunigin van het Limburgse leed' Beppie Kraft is dinsdag afgereisd naar Den Haag om de troonrede van dichtbij mee te maken.

Trees Ruijs Huijs
Heerlen is een museum rijker

In Heerlen opent op zondag 6 oktober een nieuw museum.

André Rieu (23 sep 2019)
Technische problemen tijdens concert André Rieu in Colombia

André Rieu beleefde een spannende vrijdag de dertiende in Colombia. Tijdens zijn optreden in de hoofdstad Bogotá viel het geluid uit.

lage landen
Limburgse muziek verovert De Lage Landenlijst

Nog nooit stonden er zoveel Limburgse liedjes in De Lage Landenlijst als in de editie van 2019. Maar liefst vijf Limburgse bands in de hitlijst voor Nederlandstalige muziek.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!