Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultura Nova zoekt vrijwilligers voor openingsvoorstelling

Geplaatst opdinsdag 9 augustus 2016 - 15:36

Voor de openingsvoorstelling van theater- en cultuurfestival Cultura Nova in Heerlen wordt op dit moment druk gezocht naar vrijwilligers.

"Het Spaanse gezelschap La Fura Del Baush heeft een voorstelling gemaakt waarbij publiekspartcipanten uit de regio mee doen. Zij maken de voorstelling", zegt Iris van Hooren van Cultura Nova.

Hoogtevrees
De Spaanse theatergroep speelt op 26 augustus de voorstelling 'Aphrodite en het oordeel van Parijs'. Het stuk gaat over een Griekse mythe die handelt over macht, hebzucht, jaloezie en verleiding. "Daarvoor zijn we op zoek naar mensen die kunnen klimmen en mensen die kunnen dansen." Klein detail: je moet geen last van hoogtevrees hebben. Daarnaast zijn er ook nog amateurspelers nodig voor een voorstelling van het Vlaamse toneelgezelschap Laika, dat een stuk opvoert in de ruïnes van Slot Schaesberg.

Betrokkenheid
"Enerzijds is het een beetje toeval dat er nu twee gezelschappen op zoek zijn naar mensen uit de omgeving om mee te spelen. Maar aan de andere kant is het ook een ontwikkeling. De betrokkenheid van de regio vinden wij heel belangrijk", legt Fiedel van der Hijden uit. "En dat doen we op verschillende manieren. Soms is het qua thematiek, zoals vorig jaar met het Jaar van de Mijnen en soms is dat we in een wijk of buurt spelen. En soms gaat het op deze manier."

De voorbereidingen voor Cultura Nova zijn in volle gang. Het theaterfestival begint over ruim 2 weken.

L1 en De Limburger doen dit jaar samen uitgebreid verslag van Cultura Nova. Van 26 augustus tot 3 september op L1 TV en in De Limburger.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cultura Nova trekt ruim 55.000 bezoekers
Jubileumeditie Cultura Nova van start in Heerlen
Parkstad-ambassadeurs gaan speeddaten met inwoners
Eerste repetities voor Cultura Nova in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen