Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultura Nova zoekt vrijwilligers voor openingsvoorstelling

Geplaatst opdinsdag 9 augustus 2016 - 15:36

Voor de openingsvoorstelling van theater- en cultuurfestival Cultura Nova in Heerlen wordt op dit moment druk gezocht naar vrijwilligers.

"Het Spaanse gezelschap La Fura Del Baush heeft een voorstelling gemaakt waarbij publiekspartcipanten uit de regio mee doen. Zij maken de voorstelling", zegt Iris van Hooren van Cultura Nova.

Hoogtevrees
De Spaanse theatergroep speelt op 26 augustus de voorstelling 'Aphrodite en het oordeel van Parijs'. Het stuk gaat over een Griekse mythe die handelt over macht, hebzucht, jaloezie en verleiding. "Daarvoor zijn we op zoek naar mensen die kunnen klimmen en mensen die kunnen dansen." Klein detail: je moet geen last van hoogtevrees hebben. Daarnaast zijn er ook nog amateurspelers nodig voor een voorstelling van het Vlaamse toneelgezelschap Laika, dat een stuk opvoert in de ruïnes van Slot Schaesberg.

Betrokkenheid
"Enerzijds is het een beetje toeval dat er nu twee gezelschappen op zoek zijn naar mensen uit de omgeving om mee te spelen. Maar aan de andere kant is het ook een ontwikkeling. De betrokkenheid van de regio vinden wij heel belangrijk", legt Fiedel van der Hijden uit. "En dat doen we op verschillende manieren. Soms is het qua thematiek, zoals vorig jaar met het Jaar van de Mijnen en soms is dat we in een wijk of buurt spelen. En soms gaat het op deze manier."

De voorbereidingen voor Cultura Nova zijn in volle gang. Het theaterfestival begint over ruim 2 weken.

L1 en De Limburger doen dit jaar samen uitgebreid verslag van Cultura Nova. Van 26 augustus tot 3 september op L1 TV en in De Limburger.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier

Gerelateerde berichten

Cultura Nova trekt ruim 55.000 bezoekers
Jubileumeditie Cultura Nova van start in Heerlen
Parkstad-ambassadeurs gaan speeddaten met inwoners
Eerste repetities voor Cultura Nova in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen