Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultura Nova TV: Verhalen van de jeugd van Heerlerheide

Geplaatst opzaterdag 4 september 2021 - 20:00

Wouter Nelissen en Jolien Linssen doen dagelijks verslag van het internationaal theaterfestival Cultura Nova in Heerlen. Vandaag onder meer met de Zweedse Svalbard Company.

Bekijk hier de hele uitzending

Geniaal, of volstrekt idioot?
De vier acrobaten uit Spanje, Engeland, Zweden en Duitsland van Svalbard Company zoeken in hun ongepolijste circusvoorstelling All Genius All Idiot antwoord op de vraag of iets geniaal is, of volstrekt idioot. De toeschouwer krijgt een opzwepende en exentrieke voorstelling over de absurditeit van het leven te zien.

Bekijk hier de hele reportage

Het onzichtbare zichtbaar maken
De zussen Anne en Lieke van der Vegt proberen in hun voorstellingen het onzichtbare zichtbaar te maken. In Hier kun je niet omheen, toveren de twee makers een winkelstraat om tot een muziekstuk. Welke gedachten spelen er door de hoofden van de voorbijgangers en kun je die letterlijk een stem geven? De voorstelling toont een andere versie van de stad, met al haar drukte, schoonheid en verborgenheden.

Bekijk hier de hele reportage

Verhalen van jongeren uit Heerlerheide in muzikale voorstelling
Café COVAR is een verzameling van allerlei verhalen van jongeren uit het stadsdeel Heerlerheide vormt een universeel portret over identiteit en de plaats waar je opgroeit. Het vertelconcert vloeit voortuit het talentontwikkelingstraject van Compagnie COVAR. Daarin onderzoeken jonge theatermakers onder supervisie van artistiek leider Els Roobroeck het samengaan van jongeren, hun verhaal en muziektheater.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen