Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultura Nova TV: Toneelstuk over en in de Royal Bioscoop

Geplaatst opdonderdag 2 september 2021 - 20:00

Wouter Nelissen en Jolien Linssen doen dagelijks verslag van het internationaal theaterfestival Cultura Nova in Heerlen. Vandaag onder meer met Het Laagland.

Bekijk hier de hele uitzending

Toneelstuk over en in de Heerlense Royal-bioscoop
Maar liefst 17 keer staat het Laagland met de voorstelling Cinema Royal (10+) in de Heerlense Royal-bioscoop. In de toneeltekst zijn verhalen en anekdotes verwerkt van medewerkers en bezoekers, van een van de mooiste bioscopen van Nederland. Deze ode aan de Royal-bioscoop is alle 17 keer uitverkocht.

Bekijk hier de hele reportage

Een visuele en muzikale ontdekkingsreis
Frequency Fallback van musicus en componist Reggy van Bakel uit Landgraaf en de Kortrijkse choreografe Kelly Vanneste is de vervolmaking van hun project 2021: A Space Odyssey. De voorstelling is een visuele en muzikale ontdekkingsreis waarin instrumenten en dans letterlijk beeld en licht aansturen. Instrumenten zijn in dit geval: twee cassettedecks, twee synthesizers en een gitaar.

Bekijk hier de hele reportage

Individueel nachtelijk ervaringstheater
De voorstelling Nacht van het Heerlense theater- en po√ęziecollectief PANDA (Poetry And New Dramatic Arts) is zoals dat heet nachtelijk ervaringstheater. Het is een voorstelling die je in je eentje beleeft in de Luciushof en je stil laat staan bij de nacht. In de reportage over de productie is te zien hoe Jolien Linssen de nacht ingaat.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen