Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultura Nova TV: Ode aan Charlie Chaplin

Geplaatst opwoensdag 1 september 2021 - 20:00

Wouter Nelissen en Jolien Linssen doen dagelijks verslag van het internationaal theaterfestival Cultura Nova in Heerlen. Vandaag onder meer met een ode aan het werk van Charlie Chaplin.

Bekijk hier de hele uitzending

Kleindochter brengt ode aan Charlie Chaplin
De kleindochter van de legendarische artistieke duizendpoot Charlie Chaplin staat tijdens Cultura Nova met haar voorstelling Bells and Spells op de planken van Theater Heerlen.

Bekijk hier de hele reportage

Rianne Wilbers omarmt publiek met haar stem
In Let me embrace you omarmt zangeres Rianne Wilbers haar publiek letterlijk met haar stem. De toeschouwers zitten op drie meter afstand van elkaar. Daardoor ontstaat een intiem concert dat voelt alsof het optreden exclusief voor jouzelf is.

Bekijk hier de hele reportage

Funky feestje in de spiegeltent op anderhalve meter
Cultura Nova is óók de spiegeltent op het festivalplein. Door het rondwarende coronavirus kan er echter niet volop gefuifd en gedanst worden, want de anderhalvemeter-regel geldt nog steeds. De Maastrichtse psychedelische Thai-funk-band Yin Yin weet niettemin een feestje te bouwen. En uiteindelijk krijgen de muzikanten de voetjes van de vloer.

Bekijk hier de hele reportage

Miniatuurstad komt tot leven
Om de hoek woont een struik is een voorstelling van Sonja van Ojen en Hendrik Kegels. Aan de basis staat een miniatuuropstelling van een stad, die langzaam tot leven komt. Tijdens het woordeloze schouwspel staan echter niet de inwoners centraal, maar alle overige ‘bewoners’, zoals de vuilnisbak, de lantaarnpaal en de poepende duif.

Bekijk hier de hele reportage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen