Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultura Nova trekt ruim 55.000 bezoekers

Geplaatst opzondag 6 september 2015 - 15:28

Ruim 55.000 mensen hebben de 25e editie van Cultura Nova in Heerlen bezocht.

Dat zijn er 15.000 meer dan de vorige editie. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het aantal activiteiten, 170 totaal, iets hoger ligt dan in 2014 én dat de gratis toegankelijke openingsvoorstelling zeker 25.000 kijkers trok.

Kaartverkoop
De organisatie is vooral erg tevreden met de groei van de kaartverkoop voor de 'broze' voorstellingen, de kleine uitvoeringen op locaties in de regio die doorgaans geen grote publieksstroom op gang brengen. "Er is een groeiende groep mensen die het avontuur durft aan te gaan", zegt programmeur Fiedel van der Hijden.

Extra subsidie
Cultura Nova had een begroting van 1,2 miljoen euro. Of het budget volgend jaar net zo groot zal zijn, is de vraag. Vanwege het Jaar van de Mijnen werd een ton extra subsidie toegekend voor voorstellingen met een link naar het mijnverleden. "Die gaven gezicht aan de maatschappelijke betekenis van het festival", stelt Van der Hijden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

opening cultura nova 2019 (22 apr 2020)
Limburgse theaterfestivals broeden op alternatieve plannen
Jubileumeditie Cultura Nova van start in Heerlen
Cultura Nova: metershoge pop trekt door Heerlen
Jubileumeditie Cultura Nova krijgt gratis openingsweekend
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen