Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultura Nova trekt ruim 55.000 bezoekers

Geplaatst opzondag 6 september 2015 - 15:28

Ruim 55.000 mensen hebben de 25e editie van Cultura Nova in Heerlen bezocht.

Dat zijn er 15.000 meer dan de vorige editie. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het aantal activiteiten, 170 totaal, iets hoger ligt dan in 2014 én dat de gratis toegankelijke openingsvoorstelling zeker 25.000 kijkers trok.

Kaartverkoop
De organisatie is vooral erg tevreden met de groei van de kaartverkoop voor de 'broze' voorstellingen, de kleine uitvoeringen op locaties in de regio die doorgaans geen grote publieksstroom op gang brengen. "Er is een groeiende groep mensen die het avontuur durft aan te gaan", zegt programmeur Fiedel van der Hijden.

Extra subsidie
Cultura Nova had een begroting van 1,2 miljoen euro. Of het budget volgend jaar net zo groot zal zijn, is de vraag. Vanwege het Jaar van de Mijnen werd een ton extra subsidie toegekend voor voorstellingen met een link naar het mijnverleden. "Die gaven gezicht aan de maatschappelijke betekenis van het festival", stelt Van der Hijden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jubileumeditie Cultura Nova van start in Heerlen
Cultura Nova: metershoge pop trekt door Heerlen
Twintigduizend bezoekers zien opening Cultura Nova
Jubileumeditie Cultura Nova krijgt gratis openingsweekend
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen