Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultura Nova snapt niks van kritiek op programmering

Geplaatst opwoensdag 23 augustus 2017 - 17:58

Programmeur Fiedel van der Hijden van Cultura Nova begrijpt niks van de kritiek van de Heerlense theaterdirecteur Bas Schoonderwoerd.

"Jammer", zo zegt de programmeur.

Krant
Schoonderwoerd zei woensdag in De Limburger dat de formule van het festival moet worden bijgestuurd. "Programmeur Fiedel van der Hijden zou een groter deel door mensen van buiten kunnen laten programmeren", aldus de in de krant geciteerde theaterdirecteur.

Samenwerking
Die opmerking kan Fiedel van der Hijden niet plaatsen. Wie het programmaboekje van Cultura Nova raadpleegt ziet dat in totaal 11 mensen verantwoordelijk zijn voor de programmering van het festival. Zo is dit jaar voor wat betreft de gehele muziekprogrammering samengewerkt tussen de programmeurs van Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en poppodium Nieuwe Nor.

Programmering
Van der Hijden vindt dat dit de programmering enorm ten goede is gekomen. Ook de programmering van de internationale circussen is samen met het theater gerealiseerd.

Volg Cultura Nova op L1.nl/CulturaNova en L1 Facebook.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen