Overslaan en naar de inhoud gaan

Cultura Nova snapt niks van kritiek op programmering

Geplaatst opwoensdag 23 augustus 2017 - 17:58

Programmeur Fiedel van der Hijden van Cultura Nova begrijpt niks van de kritiek van de Heerlense theaterdirecteur Bas Schoonderwoerd.

"Jammer", zo zegt de programmeur.

Krant
Schoonderwoerd zei woensdag in De Limburger dat de formule van het festival moet worden bijgestuurd. "Programmeur Fiedel van der Hijden zou een groter deel door mensen van buiten kunnen laten programmeren", aldus de in de krant geciteerde theaterdirecteur.

Samenwerking
Die opmerking kan Fiedel van der Hijden niet plaatsen. Wie het programmaboekje van Cultura Nova raadpleegt ziet dat in totaal 11 mensen verantwoordelijk zijn voor de programmering van het festival. Zo is dit jaar voor wat betreft de gehele muziekprogrammering samengewerkt tussen de programmeurs van Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en poppodium Nieuwe Nor.

Programmering
Van der Hijden vindt dat dit de programmering enorm ten goede is gekomen. Ook de programmering van de internationale circussen is samen met het theater gerealiseerd.

Volg Cultura Nova op L1.nl/CulturaNova en L1 Facebook.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen