Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Cultura Nova: metershoge pop trekt door Heerlen

Geplaatst opvrijdag 26 augustus 2016 - 11:34

Het Spaanse gezelschap La Fura dels Baus trekt zaterdagmiddag tijdens een parade door de binnenstad van Heerlen.

De groep opent vrijdagavond het internationale theaterfestival Cultura Nova.

Lees ook: Voorbereidingen Cultura Nova in volle gang

Samen met tientallen vrijwilligers wordt dan een voorstelling gespeeld op het Burgemeester Van Grunsvenplein bij het theater.

Parade
Zaterdagmiddag vanaf 14:00 uur trekt de groep door de binnenstad, voorafgegaan door de Heerlense Sambaband Diversão. Een deel van de route trekt ook een grote pop mee die onderdeel uitmaakt van de openingsshow. De tocht start om 14:00 uur vanaf het Burgemeester Van Grunsvenplein en gaat daarna via onder meer het Raadhuisplein naar het Pancratiusplein. Daar zal een dans met het publiek zijn. Vervolgens trekt de hele stoet weer terug richting het theater.

Live
L1 en De Limburger doen uitgebreid verslag van Cultura Nova.De opening is vrijdagavond vanaf 21.30 uur live te zien op L1TV en online. De parade door de binnenstad is zaterdagmiddag live te volgen via Facebook. Meer over Cultura Nova op L1.nl en Limburger.nl.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Cultura Nova trekt ruim 55.000 bezoekers
Jubileumeditie Cultura Nova van start in Heerlen
Cultura Nova tovert plein om tot kinderparadijs
Cultura Nova zoekt vrijwilligers voor openingsvoorstelling
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen