Sectieheader Cultura Nova 1limburg

Cultura Nova

De 30ste zomereditie van festival Cultura Nova gaat vrijdag 27 augustus weer van start. Met de grootse spektakelvoorstelling ‘Échappée Belle’ van het Franse vuurwerkgezelschap Groupe F wordt het startsein gegeven van een bijzonder cultureel festival. De opening van Cultura Nova is vrijdagavond vanaf 21:30 live te volgen via L1 TV en social media.
festivalplein cultura nova heerlen (5 sep 2021)

15.000 betalende bezoekers voor Cultura Nova

De jubileumeditie van internationaal theaterfestival Cultura Nova in Heerlen is door ongeveer 15.000 betalende toeschouwers bezocht.

Aracaladanza cultura nova (5 sep 2021)
Cultura Nova TV: Dansvoorstelling voor het hele gezin

Wouter Nelissen en Jolien Linssen doen dagelijks verslag van het internationaal theaterfestival Cultura Nova in Heerlen. Vandaag onder meer met het Spaanse dansgezelschap Aracaladanza.

Cafe Covar cultura nova (4 sep 2021)
Cultura Nova TV: Verhalen van de jeugd van Heerlerheide

Wouter Nelissen en Jolien Linssen doen dagelijks verslag van het internationaal theaterfestival Cultura Nova in Heerlen. Vandaag onder meer met de Zweedse Svalbard Company.

Frankenstein philharmonie zuidnederland opera zuid cultura nova (3 sep 2021)
Cultura Nova TV: Frankenstein in knotsgekke satire

Wouter Nelissen en Jolien Linssen doen dagelijks verslag van het internationaal theaterfestival Cultura Nova in Heerlen. Vandaag onder meer met Opera Zuid en philharmonie zuidnederland.

Stadmaakweek lezing loods cultura nova (3 sep 2021)
Stadmaakweek Heerlen: Van wie is de stad nou eigenlijk?

Net als in 2019 biedt Cultura Nova een podium aan de zogenoemde Stadmaakweek.

Emile Roemer Cultura Nova in 2019 (2 sep 2021)
Emile Roemer lid Raad van Toezicht Cultura Nova

Emile Roemer is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Cultura Nova.

Laagland cultura nova Cinema Royal (2 sep 2021)
Cultura Nova TV: Toneelstuk over en in de Royal Bioscoop

Wouter Nelissen en Jolien Linssen doen dagelijks verslag van het internationaal theaterfestival Cultura Nova in Heerlen. Vandaag onder meer met Het Laagland.

Cultura Nova sfeerbeeld festivalplein (2 sep 2021)
Coronabesmetting bij drie medewerkers Cultura Nova

Drie medewerkers van Cultura Nova in Heerlen hebben tijdens het festival een coronabesmetting opgelopen.

Cultura Nova Aurélia Thierrée Chaplin (1 sep 2021)
Cultura Nova TV: Ode aan Charlie Chaplin

Wouter Nelissen en Jolien Linssen doen dagelijks verslag van het internationaal theaterfestival Cultura Nova in Heerlen. Vandaag onder meer met een ode aan het werk van Charlie Chaplin.

Chaplin Charlie Aurélia Chaplin Cultura Nova (1 sep 2021)
Kleindochter brengt ode aan het oeuvre van Charlie Chaplin

Met Aurélia Thierrée Chaplin heeft Cultura Nova dit jaar een bekende naam binnengehaald.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten