Overslaan en naar de inhoud gaan

Cruciale zege MVV tegen TOP Oss

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 21:56

MVV heeft na een slechte seizoensstart vrijdagavond tegen TOP Oss goede zaken gedaan. De Maastrichtenaren haalden in De Geusselt uit met 4-0.

Daarbij werd de ploeg van trainer Fuat Usta geholpen door een droomstart.

Onsnapt
Buitenspeler Thijmen Goppel kapte in de vijfde minuut een paar tegenstanders uit en met een schuiver in de verre hoek verschalkte hij doelman Damien Perquis. Na acht minuten ontsnapte MVV aan de gelijkmaker. Cas Peters schoot op de paal. Meteen daarna volgde een goede mogelijkheid voor MVV, maar deze keer geen doelpunt uit een ingestudeerde corner. De bal werd van de lijn gehaald.

Afgekeurd
Even later scoorde Van den Hurk wel, maar nu werd het doelpunt door de jonge scheidsrechter Robin Hensgens uit Landgraaf afgekeurd wegens hands. Van Den Hurk kreeg zijn doelpunt toch. In de 27e minuut rondde hij een goede aanval af en maakte de 2-0. Dat was zijn zevende treffer van het seizoen. Even later was er een goede redding van Nigel Bertrams waardoor de MVV-keeper de aansluitingstreffer voorkwam. Beide teams kregen nog goede kansen maar het bleef bij de 2-0 voorsprong.

Loeren
Het eerste gevaar na rust kwam van de thuisploeg, maar het schot van Goppel werd gekraakt door Piqué. Oss probeerde wel maar kon niet. De bezoekers hadden meer balbezit, MVV loerde op de counter. Dat leverde in de 67e minuut een hoekschop op. De inzet van Enes Mahmutovic werd door de doelman gekeerd en Luc Mares tikte de terugspringende bal van dichtbij binnen. In de 74e minuut maakte Joeri Schroijen er nog 4-0 van. Een schot vanaf ruim 20 meter van Joshua Holtby werd door de keeper uit de kruising geranseld. En Van Den Hurk raakte nog een keer de paal. Het bleef bij die 4-0.

MVV is na de zege op Oss zijn negatieve status van minst scorende ploeg kwijt en verlaat de voorlaatste plek. De Maastrichtse club is terug te vinden op de vijftiende plek. Ook dit duel begon, net als alle andere wedstrijden dit weekeinde, met één minuut stilte vanwege de actie 'Racisme? Dan voetballen we niet!'.

Lees ook: Voetballers staan minuut stil tegen racisme

Minuut stilte racisme MVV (22 nov 2019)
Spelers van MVV en TOP Oss houden een minuut stilte tegen racisme.
Foto: Frank Kerbusch
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen