Overslaan en naar de inhoud gaan

Cruciale zege MVV tegen TOP Oss

Geplaatst opvrijdag 22 november 2019 - 21:56

MVV heeft na een slechte seizoensstart vrijdagavond tegen TOP Oss goede zaken gedaan. De Maastrichtenaren haalden in De Geusselt uit met 4-0.

Daarbij werd de ploeg van trainer Fuat Usta geholpen door een droomstart.

Onsnapt
Buitenspeler Thijmen Goppel kapte in de vijfde minuut een paar tegenstanders uit en met een schuiver in de verre hoek verschalkte hij doelman Damien Perquis. Na acht minuten ontsnapte MVV aan de gelijkmaker. Cas Peters schoot op de paal. Meteen daarna volgde een goede mogelijkheid voor MVV, maar deze keer geen doelpunt uit een ingestudeerde corner. De bal werd van de lijn gehaald.

Afgekeurd
Even later scoorde Van den Hurk wel, maar nu werd het doelpunt door de jonge scheidsrechter Robin Hensgens uit Landgraaf afgekeurd wegens hands. Van Den Hurk kreeg zijn doelpunt toch. In de 27e minuut rondde hij een goede aanval af en maakte de 2-0. Dat was zijn zevende treffer van het seizoen. Even later was er een goede redding van Nigel Bertrams waardoor de MVV-keeper de aansluitingstreffer voorkwam. Beide teams kregen nog goede kansen maar het bleef bij de 2-0 voorsprong.

Loeren
Het eerste gevaar na rust kwam van de thuisploeg, maar het schot van Goppel werd gekraakt door Piqué. Oss probeerde wel maar kon niet. De bezoekers hadden meer balbezit, MVV loerde op de counter. Dat leverde in de 67e minuut een hoekschop op. De inzet van Enes Mahmutovic werd door de doelman gekeerd en Luc Mares tikte de terugspringende bal van dichtbij binnen. In de 74e minuut maakte Joeri Schroijen er nog 4-0 van. Een schot vanaf ruim 20 meter van Joshua Holtby werd door de keeper uit de kruising geranseld. En Van Den Hurk raakte nog een keer de paal. Het bleef bij die 4-0.

MVV is na de zege op Oss zijn negatieve status van minst scorende ploeg kwijt en verlaat de voorlaatste plek. De Maastrichtse club is terug te vinden op de vijftiende plek. Ook dit duel begon, net als alle andere wedstrijden dit weekeinde, met één minuut stilte vanwege de actie 'Racisme? Dan voetballen we niet!'.

Lees ook: Voetballers staan minuut stil tegen racisme

Spelers van MVV en TOP Oss houden een minuut stilte tegen racisme.
Foto: Frank Kerbusch
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen