Overslaan en naar de inhoud gaan

Cruciaal Champions League-duel voor Schuurs en Ajax

Geplaatst opwoensdag 9 december 2020 - 6:46

Voor Ajax staat woensdag tegen Atalanta Bergamo overwintering in de Champions League op het spel. Verdediger Perr Schuurs uit Nieuwstadt lijkt daarbij een sleutelrol te gaan vervullen.

De Ajax-defensie liep in de afgelopen weken de nodige deukjes op, en dat terwijl een verdedigende misstap woensdag desastreuze gevolgen kan hebben. Zoals dat in het eerdere onderlinge duel ook het geval was.

Kritiek
In Bergamo leidde Ajax in de groepsfase door goals van Dusan Tadic en Lassina Traoré halverwege met 0-2, maar in de tweede helft ging het mis. Het centrale duo bestaande uit Schuurs en Daley Blind kreeg geen vat op de sterke spits Duvan Zapata, die twee keer scoorde en daarmee Ajax een hele belangrijke overwinning ontnam. De kritiek op Schuurs na afloop was niet mals.

Door de mand
"Schuurs heeft zijn tegenstander alleen maar op de rug gezien", zei Veronica Inside-analist Johan Derksen na afloop. "Schuurs is goed in de Nederlandse competitie, maar viel hier volledig door de mand, hij kon die spits helemaal niet aan." Verder trakteerde Voetbal International de verdediger op een 5 en stipte De Telegraaf aan dat hij telkens op de verkeerde momenten vóór de bal stond.

Lees ook: Schuurs: 'Winnen van Atalanta en we overwinteren in CL'

Overtuiging
Maar daarna veranderde een en ander. Schuurs, pas in zijn eerste seizoen als basisspeler bij de Amsterdammers, ging overtuigender spelen en daarmee verstomde de discussie of hij wel in de Ajax-basis thuishoorde. In de uitwedstrijd tegen Liverpool, een week geleden, was de mandekker één van de uitblinkers en kreeg hij complimenten van dezelfde criticasters. Op 21-jarige leeftijd de rug recht houden op Anfield Road, dat helpt.

Aanloop niet ideaal
En toch lijkt het vertrouwen richting Atalanta-thuis broos. Niet zozeer het vertrouwen in Schuurs, maar het vertrouwen in heel Ajax. Dat de defensie niet zo waterdicht als in voorgaande seizoenen is, werd zaterdag pijnlijk blootgelegd door FC Twente, dat de ruimtes goed bespeelde en met 1-2 won. Niet de generale repetitie waar je op hoopt richting een do or die-duel. Tel daarbij op dat het nog niet zeker is of de vleugelverdedigers Noussair Mazraoui en Nico Tagliafico woensdag kunnen spelen én dat de zieke Blind dinsdag ontbrak op de training, en je weet dat de aanloop verre van ideaal is.

Revanche
Het is dus zoeken naar positieve constante factoren, en Schuurs zou zichzelf én Ajax een enorme dienst bewijzen wanneer hij woensdagavond zo'n constante factor is. Geen gemakkelijke opgave tegen opnieuw Zapata, maar wel een opgave die uitnodigt tot revanche na het vorige duel. Alleen bij een overwinning op Atalanta kwalificeert Ajax zich voor de knockoutfase van de Champions League. Lukt dat niet, dan resteert de knockoutfase van de Europa League.

De wedstrijd Ajax-Atalanta begint woensdag in de Johan Cruijff ArenA om 18:55 uur. De uitslag bij de andere wedstrijd in de poule, FC Midtjylland-Liverpool, is niet meer van belang voor Ajax en Atalanta.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen