Overslaan en naar de inhoud gaan

Cruciaal bot Maastrichtse mosasaurus ontdekt

Geplaatst opvrijdag 2 september 2016 - 21:23

Het skelet van Lars kan definitief ingedeeld worden in de familie van de mosasaurus hoffmannii.

Onderzoekers van het Natuurhistorisch Museum in Maastricht hebben bij het prepareren van het skelet onlangs het quadratum gevonden. Het bot dat de schedel met de onderkaak verbindt, is voor elke soort heel specifiek; daardoor kan nu met zekerheid gesteld worden dat Lars een hoffmannii is.

1829
De soortnaam ontstond in 1829 als eerbetoon aan de Maastrichtse fossielenexpert ­Johann Leonard Hoffmann. Een hoffmannii kon achttien meter lang worden, maar Lars is een niet volgroeid exemplaar.

Lees meer hierover in De Limburger van zaterdag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen