Overslaan en naar de inhoud gaan

Crowdfundingsactie voor film over Bokkenrijders

Geplaatst opdinsdag 25 april 2017 - 14:57

Regisseur Paul Haans en filmproducent Guido Franken zijn een crowdfundingcampagne gestart om een korte film over de Bokkenrijders te kunnen maken.

De film ‘Voor Galg en Rad’ gaat over Thias Ponts. Hij wil zijn vader, kapitein der Bokkenrijders, nog een keer zien voordat hij de doodstraf krijgt.

Rovers
De Bokkenrijders waren een roversbende die in de achttiende eeuw waren in het huidige Zuid-Limburg en de grensstreken.

Sponsoring
Het ideale budget voor een 10 minuten durende film bedraagt 80.000 euro. De filmmakers worden door de provincie Limburg ondersteund met een bedrag van 20.000 euro, zo meldt De Limburger. Ze zijn in afwachting van de gemeente Schinnen. Met de twee crowdfundingcampagnes hopen ze 20.000 euro bij elkaar te brengen. Met eigen inbreng, sponsoring en een ondersteuning van gemeente Schinnen kunnen ze de film dan af maken.

De Toneelvereniging Puth zorgt voor figuranten voor de film.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Beeld Bokkenrijder in Maaseik
Herstart productie Bokkenrijdersfilm na coronapandemie
Beeld Bokkenrijder in Maaseik
Vrijwilligers gezocht voor Bokkenrijdersfilm
Geld gezocht voor dialectfilm over bloeiperiode mijnen
Crowdfunding gestart voor documentaire 'On Verra'
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen